Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВК Марица загуби с 1:3 от фаворита ВакъфБанк (Истанбул)

ВК Марица (Пловдив) загуби с 1:3 от ВакъфБанк (Истанбул)
Снимка: CEV

Марица (Пловдив) показа блясък и в последната среща от домакинския си турнир в Група "C" на Шампионската лига, но загуби в четири гейма срещу световния гранд ВакъфБанк (Истанбул). В зала "Колодрума", воденият от Джовани Гуидети турски тим бе абсолютно безмилостен с българските шампионки в първите две части, а в крайна сметка спечели с 3:1 (25:9, 25:10, 23:25, 25:16), за да си тръгне от Града под тепетата с пълен актив от точки и да остави "жълто-сините" без победа.

Световните суперзвезди на ВакъфБанк влязоха в мача с пълната си мощ и не оставиха никакви шансове на българския тим в първия гейм. Шведската нападателка Исабел Хаак и турският център Кюбра Акман бяха безупречни в атака, разписаха се и директно от линията за изпълнение на начален удар и поведоха отбора си към убедителното 25:9. Любопитно е, че най-резултатна за Марица в този неуспешен гейм бе разпределителката Петя Баракова с успех и в двете атаки, които опита, и една точкова блокада.

Без каквото и да е намерение да забавят темпото, момичетата на Джовани Гуидети започнаха втората част със седем поредни точки. С цели шест аса в гейма те си помогнаха за още един категоричен резултат – 25:10.

С три поредни точки след успешни атаки на Кремена Каменова и Мирослава Паскова и ас на Дима Ушева за 3:1 в третия гейм, Марица успя да излезе напред в резултата с повече от точка разлика за първи път в мача. Паскова направи още две поредни точки за 5:3, а изненаданите гостенки започнаха да допускат и грешки, с което резултатът набъбна до 8:5. Все пак, ВакъфБанк отново успя да изравни веднага. Още няколко пъти Марица излиза напред в резултата, но позволяваше на противника да я догони. След 13:13 двата тима временно си размениха ролите, но с пет поредни точки пловдивчанки отново поведоха с 21:19, като в тези минути безмилостни в атаките си бяха Паскова и Александра Миланова. Именно Паскова заби и последната точка за общо 10 в гейма и го затвори при 25:23.

За съжаление, възходът на "жълто-сините" беше само дотук. ВакъфБанк пое пълен контрол върху четвъртата част и спокойно стигна до победата с 25:16.

Топреализатор на срещата стана Исабел Хаак с 21 точки за победителките, а за най-полезен играч на мача (MVP) бе обявена разпределителката Мая Огньенович. Най-резултатна за Марица бе Мира Паскова с 18 точки.

В първата среща от програмата момичетата от полския ЛКС Комерскон (Лодз) победиха френския АСПТТ Мюлуз (Мюлуз) с 3:0 (25:20, 25:23, 25:20). Така, преди втория турнир в групата през февруари в "Лудж Спорт Арена" в Лодз, непобеденият ВакъфБанк е убедителен водач в класирането. Следват ЛКС с две победи, Мюлуз с една и Марица.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Динко Хоркаш

Динко Хоркаш разтгогна с "Локомотив"

Динко Хоркаш не е част от Локомотив (Пловдив), считано от днес, съобщиха от клуба. Двете страни постигнаха договорка за разтрогване по взаимно съгласие, като лично играчът пожела да приключи своите взаимоотношения с „черно-белите“ няколко месеца преди да му изтече договора. От Локомотив благодарха на Динко Хоркаш и му пожелаха бъдещи успехи в личен и..

публикувано на 25.04.24 в 15:16

Две благотворителни събития посветени на танца и спорта

В два поредни дни - събота и неделя, тази седмица са разположени двете благотворителни събития, чийто основен огранизатор е DS "Magnifique" организира в подкрепа на деца лишени от родителска грижа, и посветени на Деня на танцовото изкуство. За втора поредна година се oрганизира "Благотворителен пролетен бал по случай Деня на танцовото изкуство"...

публикувано на 25.04.24 в 11:25
Ахметджан Ершимшек

Ахметджан Ершимшек е новият треньор на "Марица"

Младият турски специалист Ахметджан Ершимшек е новият старши-треньор на "Марица" (Пловдив), съобщиха официално от клуба. Той поема поста след раздялата с досегашния наставник Борислав Крачанов, който беше начело на тима в последните три години. Ершимшек има богата треньорска кариера и от сезон 2016-2017 е помощник на легендарния наставник Джовани..

публикувано на 25.04.24 в 11:16

Локо победи с 2:0 "Ботев" в дерби на дублиращите тимове

"Локомотив" II надви "Ботев" II в отложената среща при дублиращите отбори. “Черно-белите” надделяха с 2:0 над “жълто-черните” на “Лаута”. Петър Андреев реализира и двете попадения за крайния успех. Иван Михайлов пък можеше да направи резултата класически, но нацели страничната греда. Така "Локомотив" триумфира и в двете дербита през сезона в..

публикувано на 25.04.24 в 09:59

Приветстваха шампионките на "Марица" и в Общинския съвет

С аплодисменти и на крака общинските съветници посрещнаха шампионките от волейболен клуб Марица Пловдив, които в началото на днешната сесия показаха спечелените трофеи през тази година – Купата на България и Шампионската титла. Отборът на "Марица" спечели за поредна година и двете титли в страната.  Председателят на Общинския съвет в Пловдив Атанас..

публикувано на 25.04.24 в 09:15