Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Премиерът Борисов инспектира пътища във Велинградско

Премиерът Бойко Борисов отново тръгна на инспекция през уикенда. За пореден път той се отправи към Родопите, където инспектира ремонт на междуградски пътища. Заедно с него са министърът на финансите Кирил Ананиев, зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков и образователният министър Красимир Вълчев.

Моите опоненти казват, че лъжа народа. Като обещаваме, аз не ви лъжа от джипката. Като обещаваме училища, се отпускат пари”, заяви премиерът.

Близо до велинградското село Рохлева премиерът разговаря с група хора, на които Борисов обеща, че след ремонта на пътя, ще бъде изградена и подпорна стена.

След което се отправи към село Биркова, където заедно с другите министри разгледаха новото училище в селото.

Пред българското и европейското знаме в училището Борисов дебело подчерта, че той е извадил България от най-тежката финансова криза през 2007 г.

Още от категорията

Прослава и признателност за освободителите в Пловдив

Стотици пловдивчани и гости на града се изкачиха на Хълма на освободителите, за да отбележат Националния празник на България 3 март.  Пространството около паметника на руските освободители почерня от народ, който в хубавото време дойде да изрази признателостта и почитта си пред тяхното дело.  Политици, общественици, градски и областни администратори и..

обновено на 03.03.21 в 14:36

Много желаещи да се ваксинират в Смолян и на 3 март

В Смолян при изключителен интерес преминава ваксинирането срещу Covid-19 в изнесения кабинет пред областната болница. Още вчера оттам обявиха, че ще поставят ваксини за всички желаещи в деня на Националния празник. При стриктно спазване на противоепидемичните мерки и при огромен интерес към ваксините срещу заразата започна работата на медицинския..

обновено на 03.03.21 в 14:35

Още 187 с коронавирус в област Пловдив, 89 в Пазарджишка и 30 в Смолянска

2403 са новите случаи на коронавирус в страната при направени 14 563 теста. Това е 16,5% от тестваните през последното денонощие.  Най – много са положителните проби в София 737, следва Пловдив област със 187 , на трето място е област Плевен със 129. Новите случаи в Пазарджишка област са 89 , в Смолянска 30 . В страната са..

обновено на 03.03.21 в 14:34

На празника "Синята зона" в Пловдив е безплатна

За Националния празник на България 3 март пловдивчани и гостите на града ще могат да паркират колите си безплатно в "Синя зона". Общинските паркинги на ул."Иван Вазов" и пред хотел "Тримонциум" ще бъдат заети във връзка с мероприятията, които ще се проведат през деня, съобщават от Общинското предприятие "Паркиране и репатриране".  Съветът към..

публикувано на 03.03.21 в 10:42

Момчиловци се хвана на "Хоро за пробуждане"

В родопското село Момчиловци извиха "Хоро за пробуждане" по повод Националния празник 3 март. Това стана при спазване на всички противоепидемични мерки, информира кореспондентката ни в Смолян Радостина Чернокова.  По традиция 3-ти март винаги се отбелязва на открито, в Момчиловци също, каза кметът на родопското село Сийка Суркова: "Днес поднесохме..

публикувано на 03.03.21 в 10:24