Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Предложения и коментари "Ден след ден"

КНСБ и Асоциацията на индустриалния капитал в България предлагат държавата да плаща 80 на сто от заплатите на работници в затворени заради пандемията предприятия. Ще разговаряме по темата с председателя на работодателската организация Васил Велев.

Къщите за гости няма да бъдат затваряни, както е известно, но пък и те трябва да ограничат своите клиенти като част от мерките срещу коронавируса. Антоанета Петричанска разговаря със Сийка Суркова, кмет на Момчиловци, което е сред любимите места за този тип туризъм в Родопите.

Превес на подкрепящите мерките срещу разпространението на коронавирус в страната, но и висок дял на тези, които са против тях. Това показват резултатите от телефонен сондаж на „Галъп“, проведен в края на миналата седмица. Анализ на данните очакваме от Първан Симеонов.

Ще стане дума и за грижата за бездомните хора в Кърджали. Илияна Типова от Радио Кърджали разказва за условията, които социалните служби в града се стараят да осигурят на тези хора.


Още от категорията

„Точно днес“ – за не/възможните промени, музиката и надеждата

Една седмица от работата на служебното правителство. Какви заявки дава то - ще се движи ли по допирателната или ще върви по пътя на промяната? По темата ще разговаряме с Геновева Петрова от „Алфа Рисърч“. Задава ли се хаос при изписването на рецепти след 1 юни? И кога ще бъдат премахнати изцяло тези на хартиен носител? Председателят на..

публикувано на 18.05.21 в 15:58

"Ден след ден" към темите на 18 май

Правосъдният министър в служебното правителство Янаки Стоилов обяви екипа си и приоритетите, по които ще работи ведомството. Един от двамата му заместници е адв. Иван Демерджиев, който доскоро оглавяваше Адвокатския съвет в Пловдив. Какви са първите му задачи, какво смята за отношенията между Висшия съдебен съвет и ведомството, както и за..

публикувано на 18.05.21 в 14:07
Мартин Касабов във второ студио на Радио Пловдив

"Добро утро, ден!" с писателя и критик Мартин Касабов

Тази седмица в  "Добро утро, ден!" гостува писателят и критик и пазител на книгите Мартин Касабов. Пловдивчанинът, който преди година и половина, в рамките на стария свят, изкара на показ първият си сборник с разкази “Когато великани ходеха по земята” ще ни разкаже за еждневната борба между човека и живота. За най-важните аспекти при пиенето и..

обновено на 18.05.21 в 13:50

Кино и щастие във „Вход свободен“

Днес говорим за презентацията и прожекцията на филма "Улей №3". Събитието е в сряда, от 18.30 часа, в Етнографски музей – Пловдив, с вход свободен. Разговаряме със създателя на филма Мирослав Трифонов, от Алпийски клуб Пловдив. Албена Паралингова ни дава интересни примери за търсенето, себепознанието и щастието на човека. Част от..

обновено на 18.05.21 в 09:31

Изпити, избори, ваксини и илюзии "Точно днес"

Приоритет в кампанията за ваксиниране срещу Ковид -19 стават хората на 60 години. Служебният здравен министър  д-р Стойчо Кацаров определи в четири дни от седмицата те са с предимство във ваксинационните центрове и при личните лекари. Дали този подход ще гарантира по - бързо темпо и повече ред - питаме за това доц. д-р Любомир Киров - председетел на..

обновено на 17.05.21 в 17:00