Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Манол Пейков в "Добро утро, ден!"

| обновено на 07.12.20 в 09:39

Манол Пейков гостува на "Добро утро, ден!". Издател и преводач, пловдивчанин и предприемач. Той ни разказва за неговото утро, говорим за това как приема пандемията и марките, с които ни се налага да живеем. Манол се движи на поне пет писти в живота, казва и как успява да съвместява задачите, кога е важна промяната, също така издава новата книга, която ще се появи скоро на книжния пазар - тя е на италианеца Джипи и се казва „Еднаистория“.

Манол Пейков с отговорите на нашите блиц въпроси, кой е неговият стоп кадър, този с Божана, или 12-те снимки, селектирани от над 5 000 кадъра през годината. Той казва и кога се изключва, кога си пише отличен 6, за мрежите, телефоните и интернет.

След локдауна следва Тасос, и къде се намира най-интересното място, на което е бил? Издаваме само, че е свързано с племето лакандон.

Обича големите руски бардове, също Ленард Коен, Ник Кейв, Стинг и испано-езични изпълнители. Има и негови песни, в които той пее на испански. Манол Пейков за Пловдив, и за подърците, когато са книги преди Коледа.


Още от категорията

Не само температурни амплитуди "Точно днес"

Декември идва с предупредителни кодове за обилни валежи в Пловдивска и Смолянска област. Целият месец ще се придължа към средните си норми, но ще бъде и динамичен и температурите ще варират от минус 10 до плюс 15 градуса. още за времето в последния месец на 2022- ра чуйте в предаването то синоптика Красимир Стоев. В утрото на 1- ви декември говорим и за..

публикувано на 30.11.22 в 16:27

Керваните и кучетата „Ден след ден"

Как община Пловдив изгуби един от най – ценните си имоти между Братската могила и Гребния канал? Историята с апетитния терен от 140 дка в парк „Отдих и култура“ започва точно преди 20 години. През 2002 година кметът Иван Чомаков предлага там да се строи най – големия увеселителен парк на Балканския полуостров. Какво беше планирано, а какво стана?..

публикувано на 30.11.22 в 14:37

"Вход Свободен" – за хляба, за децата и за ценностите

В сряда ви разказваме за   Националния конкурс за детска рисунка " Приказка за хляба ", организиран от Музей на хляба, гр. Копривщица. В разговора, Ангел Ангелов – председател на Фондация " Национален тръст за съхранение на културно историческото наследство България ", освен за конкурса, споделя и много от опита, впечатленията си и надеждите за..

публикувано на 30.11.22 в 09:30

Цената на зимата "Точно днес"

Посрещаме сряда с коментари и анализи на темите от деня. Започваме след новините в 6 часа и сме до 9:30 часа. Във фокуса на предаването е въпросът ще могат ли учебните заведения в Пловдив да осигурят без проблем отоплението на сградите през зимата на фона на скока на разходите за топлото.  По темата говорим със зам.-кмета по образованието..

публикувано на 29.11.22 в 16:33

"Ден след ден" на 29 ноември

Община Пловдив ще заведе иск в съда срещу бизнесмена Георги Гергов заради придобиването на акциите на община Варна в Международния панаир в Пловдив. Какви са основанията за иска и каква ще бъде стратегията на общината, Антония Попова попита заместник-кмета по финанси Величко Родопски. В НДК започна форум под името „Лява България“, на който..

публикувано на 29.11.22 в 14:37