Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът Борисов посети Пазарджик с двама министри

Снимка: Пресслужба на МС

Бойко Борисов инспектира новата сепариращата и компостираща инсталация на регионалното депо за битови отпадъци в Пазарджик, а посещението бе излъчено във фесйбук-страницата на премиера. С него бяха министрите на околната среда и водите и на здравеопазването Емил Димитров и Костадин Ангелов. 

Премиерът отбеляза, че с модернизацията на депото ще се повиши чистотата на въздуха, а министър Димитров  посочи, че изпълнението на проекта е за пример. Кметът на Пазарджик Тодор Попов уточни, че инвестицията е около 19 милиона лева.  До края на годината започва изграждането на западния околовръстен път на Пазарджик, който се очаква да помогне за извеждането на трафика, допълни още Попов.  Започва и рехабилитирането на пътни отсечки  Батак - Пазарджик и Пазарджик-Звъничево.

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров съобщи, че догодина земеделските производители в Пазарджишко ще получат 100% от необходимата им вода при 75% тази година заради сушата. Това ще стане като се рехабилитира канал "Алеко", който се захранва от реките Марица и Тополница през селата Звъничево и Юнаците. 

По-късно Борисов, министрите и кметът се отправиха към сградата на бившия учителски институт в Пазарджик. 

Очаква се там да се провежда изнесено обучение за медицински сестри и лаборанти по съвместен проект на Медицинския университет в Пловдив и общинската администрация в Пазарджик. Предвидено е и обновяване на сградата на общежитието, която да се ползва от 100 медицински специалисти - работещи и завършващи обучение. Ремонът е за 1 милиона лева.  Здравният министър Костадин Ангелов анонсира разработването на план за осигуряване на медици в общините с недостиг на кадри. 

Осигурява се и ангиограф за болницата в Пазарджик, каза още Борисов. Апаратът е необходим за пациентите, при които се налагат спешни кардиологични интервенции.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

200 офталмолози идват в Пловдив за Академия Офталмология

Над 200 офталмолози се събират в Пловдив за участие във второто издание на Академия Офталмология. Форматът на конференцията е единствен у нас и специално създаден за млади офталмолози – млади специалисти и специализанти.  Да открият форума са поканени министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева, председателят на Комисията по здравеопазването..

публикувано на 25.04.24 в 06:40

ОбС - Пловдив решава дали ул. "Хр. Г. Данов" да стане пешеходна

На днешното заседание на пловдивския Общински съвет ще бъде разгледано предложението на кмета на район „Централен“ Георги Стаменов новоремонтираната част от улица „Христо Г. Данов“ край Природонаучния музей да стане пешеходна зона. Срещу това вече се обявиха съветниците от БСП, които пък предлагат в участъка да продължат да се движат автомобили, но..

публикувано на 25.04.24 в 06:35

ОбС - Пазарджик гласува отстраняването на председателя си

Отстраняването на председателя на Общинския съвет в Пазарджик Найден Шопов ще гласуват съветниците в града. Предложението идва от съветника Благо Солов и включено в края на  дневния ред като точка 39 от днешната сесия. В мотивите си за Солов посочва, че системно  в продължение на повече от три месеца  Шопов не изпълнява задълженията си..

публикувано на 25.04.24 в 06:31

В Карлово показват военна техника и въоръжение за 6 май

С редица прояви военнослужещи от страната ще посрещнат 6 май - Деня на храбростта и Празника на Българската армия. Началото на събитията в страната е днес, 25 април, в гарнизон Карлово на площад „20 юли“, от 16.00 ч, където 61-ва Стрямска бригада организира статичен показ на стрелково въоръжение и екипировка, демонстрация на елементи от..

публикувано на 25.04.24 в 06:26

Гневни брестовичани блокираха Околовръстното на Пловдив

Жителите на Брестовица блокираха за по-малко от час, по време на най-натворения трафик връзката между Пещерско шосе и околовръстния път на Пловдив. Хората протестират заради мръсната вода в селото, но проблемът остава нерешен от четири години. Още преди 17 часа две групи протестиращи тръгнаха от двете посоки на надлеза при детелината на..

обновено на 24.04.24 в 20:08