Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Условията на Зингаревич приети, руснакът купува Ботев (Пловдив)

| обновено на 21.12.20 в 10:21
Антон Зингаревич ще закупи 60% от акциите на ПФК Ботев АД
Снимка: архив

Сдружение ПФК Ботев взе принципно решение за прехвърляне на мажоритарен пакет акции на компания на руския предприемач Антон Зингаревич.

До решението се стигна след онлайн гласуване през уикенда, проведено между членовете на Сдружението с призив да одобрят или отхвърлят анблок четирите отправени изисквания:

1. Придобиване на 60% от акциите;

2. Договор за ексклузивно използване на емблемата за срока на договора;

3. Сключване на договор за осигуряване на съгласие за участие на ПФК Ботев АД в първенството;

4. Недопускане на представител на Сдружението в Съвета на директорите.

По-голямата част от членовете гласуваха в подкрепа на започване на преговори при поставените условия.

По-късно в неделя се проведе и онлайн събрание на членовете на организацията, пазач на емблемата и традициите на клуба. На фона на изразените от страна на членовете опасения по отношение най-вече на четвъртото условие Сдружението ще направи всичко възможно, за да защити интересите на ботевистката общественост, като настоява за прозрачност по отношение на финансовото състояние на клуба и цялостното управление на клуба.

Сдружението е в готовност за стартиране в следващите дни на официалните преговори по споразумението за прехвърляне на акциите и ще настоява за запознаване с конкретните планове на потенциалните инвеститори.

За началото на януари е планирано Общо събрание на Сдружението, на което членовете да гласуват условията по договореното прехвърляне, а за 8-и януари е свикано Общо събрание на Ботев Пловдив АД, на което ще бъде избран нов Съвет на директорите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Григор Димитров ликува

Гришо разби №2 в света Алкарас за полуфинал в Маями

Григор Димитров се класира за полуфиналите на турнира от сериите „Мастърс 1000“ в Маями за първи път в  кариерата си. Най-добрият български тенисист изигра един от най-силните си мачове изобщо и надигра водача в схемата и номер 2 в световната ранглиста Карлос Алкарас с 6:2, 6:4 за час и 34 минути.  "Той ме накара да се чувствам, сякаш съм на 13..

публикувано на 29.03.24 в 07:45
Георги Николов

Шестима национали се завърнаха в "Ботев"

Футболистите на Ботев (Пловдив) Георги Николов, Атанас Чернев, Димитър Папазов (България U21), Матвей Игонен, Йонас Тамм (Естония) и Фаустас Степонавичюс (Литва U21) се завърнаха от своите участия за националните си отбори и подновиха занимания на клубната база днес. Днес играчите проведоха редовно занимание със своите съотборници в „жълто-черно“ на..

публикувано на 28.03.24 в 17:15

Съдийски назначения 26-ти кръг Първа лига

Съдийската комисия към БФС обяви назначенията за двубоите от 26-ия кръг в Първа лига. Дербито между Локомотив Пловдив и Лудогорец бе поверено на Ивайло Стоянов - Сватбата. Срещата между Ботев Пловдив и Черно море ще бъде ръководена от Валентин Железов. Любопитното е, че точно същите арбитри свириха срещите на пловдивските тимове в миналия кръг, а..

публикувано на 27.03.24 в 10:00

Григор Димитров стигна четвъртфиналите в Маями (САЩ)

Поставеният под №11 Григор Димитров стигна четвъртфиналите на Мастърс 1000 тенис турнира в Маями (САЩ), след като надигра поляка Хуберт Хуркач в епична битка, продължила 2 часа и 41 минути - 3:6, 6:3 и 7:6 (3).  Хасковлията ще играе за първи път в кариерата си в тази фаза на турнира в Маями, а негов съперник в петък ще бъде поставеният под №1 в схемата..

публикувано на 27.03.24 в 09:58

Младежкият ни футболен отбор победи лидера Полша

Младежкият национален отбор на България постигна престижна победа с 1:0 над връстниците си от Полша при гостуване на стадиона-красавец „Шльонск“ в Хожув в евроквалификация. Хубав гол за „лъвчетата“ вкара Марин Петков от Левски след асистенция на Станислав Шопов от ЦСКА. С успеха възпитаниците на Александър Димитров събраха 12 точки на третото място във..

публикувано на 26.03.24 в 18:09