Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Ранно Утро с "Шейкър"

| обновено на 26.12.20 в 20:12

Последни дни от тази спорна 2020-та година!

Извън всеобщото оплакване от трудностите, през които преминаваме, със сигурност всеки от нас ще запомни и по нещо добро от изминалите месеци! Настава време за равносметка, за изводи, но и за нови обещания.

В неделното утро ни предстоят  срещи, куп полезни съвети и още толкова интересна информация! Така ще звучим  накратко!

Днес ви представяме една сравнително нова техника, която може да  помогне за по-голям контрол над тези, обикновено неволеви функции. Тя се нарича биофийдбек и се използва често за превенция или като част от терапията на редица медицински състояния и заболявания.Събеседник по темата ни е  Васко Вътев – биофийдбек терапевт.

В началото на всеки месец  или в края на предходния, ви представяме традиционния Астро Бюлетин. И днес Стефи Недевска и колегата Дора Башакова  представят прогнозата за януари 2021г.

Какво ще се случи, какво ни вещаят звездите ще разберете по –късно в минутите на предаването.

Предложения за по –здравословно преминаване през празниците, ще ви предложим  в „Мултивитамин“.


Още от категорията

Има ли верни отговори "Точно днес"?

Питаме за политика и питаме за ваксини, отново. И последните новини не поставят точка. Възможностите са все така много и все така очаквано заплетени. Д-р Христиана Бацелова - епидемиолог от УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив коментира в интервю на Живка Танчева  последното решение за втората доза от ваксината "Астра Зенека" и ограниченията да се поставя на..

публикувано на 19.04.21 в 17:06

В очакване на решения "Ден след ден"

Политическата рулетка се завъртя. На ход е президентът. Днес Румен Радев провежда консултации с шестте партии в 45-ото Народно събрание преди да връчи мандат за съставяне на правителство. Първата среща започна в 9 часа, а последната е насрочена за 16 часа. Какво е ясно досега? ГЕРБ не изключват възможността да върнат мандата за съставяне на..

публикувано на 19.04.21 в 14:58

"Добро утро, Ден!" с доц. Димо Чешмеджиев

Историк, специалист по средновековна история, доцент в ПУ „Паисий Хлендарски“ по теория и история на културата и професор в Кирило- Методиевския център на БАН, където изследва проблемите на средновековната църква и култура. Тази седмица Димо Чешмеджиев ни прие в своя ден и  разговорът с него кръстосва от българския манталитет до вицовете за..

обновено на 19.04.21 в 14:20

"Вход свободен" пита иде ли

Българинът има вековния навик да чака нещата "да се оправят". Ако може отвън, отгоре или някак от само себе си. Инициативата да дойде от някаква странична добротворна сила, била тя Господ, късмета или Големия брат. Както е известно, нещата никога не се случват по този начин и затова ненапразно колективният гений народен е сътворил приказката за..

публикувано на 19.04.21 в 09:27

Какво си пожелахме, а какво става „Точно днес“

Много страсти събира 45-то Народно събрание още в първите дни от неговата работа. Депутатите се „хванаха“ за промени в Изборния кодекс, създадоха и комисия за ревизиране на управлението на Борисов. На този фон в понеделник стартират консултациите с политическите партии за съставяне на правителство. Възможно ли е то при създалата се..

обновено на 18.04.21 в 14:13