Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

На Ивановден стартира строежът на подлеза „Модър-Царевец“

Дългоочакваният старт на строителните работи по изграждане на връзката Модър-Царевец ще бъде на 7 януари. Това бе решено на работна среща между кмета Здравко Димитров, неговите заместници Пламен Райчев и Тодор Чонов и представител на фирма изпълнител.

Цялата документация за обекта вече е налице, получено е и съгласувателното становище от НКЖИ, които имаха дребни забележки по проекта, но те вече са отстранени.

Строителните дейности ще протекат в три етапа, като първия е разширението на улица „Модър“.

„В първите дни ще трябва да бъде разчистен терена западно от сега съществуващото платно на улицата, за да се подготви нейното разширение. По проект „Модър“ е проектирана с две платна, широки по 7,50 метра, с по две ленти, с разделителна ивица по средата и с тротоари по 2,30 метра от двете страни“,обясни Пламен Райчев.

Вторият етап предвижда реконструкцията и разширението на улица „Царевец“ до кръстовището с „Хаджи Димитър“, като там ще бъдат изградени и локални платна към УМБАЛ „Каспела“ и ул. „София“.

В третия етап ще бъде направен и пробивът под жп линията Пловдив - София.

„Оставяме пробива в последния етап, тъй като ще трябва да се разруши пасарелката, която сега осъществява пешеходната връзка между районите „Южен“ и „Западен“. Тя обаче е точно върху подземното трасе и няма да бъде запазена. Ще се помисли за временно осигуряване на възможност на пешеходците да преминават, докато текат строителните дейности, а след това ще могат да използват тротоарите, предвидени в пътната връзка“, заяви кметът Здравко Димитров при огледа днес.

Проектът е на обща стойност 11,5 млн. лв., като средствата за първия етап са в размер на 4,5 млн. лева  и ще бъдат планирани в бюджета на Община Пловдив за 2021 г.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Градушка удари Смолянско

Минимална температура от минус 3 градуса е измерена тази сутрин в Пампорово , според информация от Планинската спасителна служба. В района на връх Рожен термометрите отчетоха минус 2,3 градуса, а в Чепеларе - минус 0,8 градуса, съобщиха от Метеорологичната станция на Рожен. Градушка е валяла на няколко места в Смолянска област през..

публикувано на 19.04.24 в 10:54

Асеновград представи проекти за финансиране на спортни обекти

Асеновград представи първите обекти в областта на спорта, за които общината ще кандидатства за финансиране с европейски средства. Първият обект е изграждането на многофункционална спортна зала за бойни спортове и борба. Прогнозната стойност на тази инвестиция е 1,6 млн. лв. Други 300 хил. лв са необходими за ремонта на общинските тенис..

публикувано на 19.04.24 в 10:14

Извънгабаритен товар налага реорганизация на движението

Временна реорганизация на движението се въвежда в Пловдив заради транспортиране на извънгабаритен товар, който преминава през територията на областта. Очаква се около 8.30 ч. композицията да пристигне по Източния обходен път и от там да се насочи през жп прелеза на с. Войводиново към Пловдив. Маршрутът е  от ул. „Полет“ – ул. „Георги Бенев“..

публикувано на 19.04.24 в 06:56

Тържествено откриват Градската градина на Пловдив

С богата програма от днес до неделя ще бъде официално открита обновената Първа градска градина в България, създадена 1878 година в Пловдив. Церемонията по откриването ще се състои  от 19,30 часа на централната алея в градината на ул. „Христо Г. Данов“. Веднага след прерязване на лентата районното кметство в партньорство с Държавна опера –Пловдив..

публикувано на 19.04.24 в 06:52

Министър Цоков ще присъства на дипломирането на педагозите от ПУ

Абсолвентите - бакалаври и магистри от Педагогическия факултет на ПУ "Паисий Хилендарски" ще получат дипломите си на тържествена церемония днес. На промоцията в Пловдив ще присъства и министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков.

публикувано на 19.04.24 в 06:49