Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Вход свободен" - последен ден от календара

| обновено на 31.12.20 в 09:44

В последния ден от 2020-та сме нетърпеливи да затворим тази книга, в която динамично се разви един неподозиран сюжет!

Какви са посланията, какви са уроците, изводите, всеки сам ще оцени, през погледа на собствената си позиция, през натрупаното преживяно, през тревогата и страха, упованието в Бог, вярата в собствените сили, и надеждата за по-добро!

Днес ви срещаме с поредния епизод на „Извънредни мисли“ , в който диригентът  и директор на Софийска филхармония- Найден Тодоров, споделя своите впечатления за пандемията и ефекта й върху узкуството.

Ще се разходим по света, ще поостанем из Балканските земи, за да разгледаме традиции и обичаи свързани с Новогодишната Нощ.

„Предразсъдъци и следразсъдъци“ на колегата Жоро Пеев ни вдъхва надежда за добро и справедливост, но преди всичко, днес отново ще раздаваме подаръци! 

Започваме след новините в 12.

Още от категорията

И всичко отначало „Точно днес“

В средата на седмицата горещи сюжети във и извън властта - служебно  правителство, краят на 45-ото НС, ГЕРБ  и промените в ръководството на партията. Това са част от темите  в утрото на 12 май. Коментираме ги със социолога Живко Георгиев и с бившия кмет на Пловдив и местен лидер на ГЕРБ Иван Тотев, който  беше избран в Изпълнителната..

публикувано на 11.05.21 в 16:36

"Ден след ден" - генераЛна смяна във властта

Нов кабинет, разпуснат парламент, нови избори, нова ЦИК, нови хора в политиката. Започва ново броене до 11-ти юли, когато вече официално са насрочени предсрочните парламентарни избори.  Какво да очакваме от новия служебен кабинет, кои са спешните задачи, които трябва да реши, освен организирането на изборите, колко дълго може да управлява..

обновено на 11.05.21 в 14:42

"Добро утро, ден!" с Ивомир Игнатов - Кени

В "Добро утро, ден!" тази седмица ни гостува Ивомир Игнатов, познат на всички пловдичвани като Кени! Актьорът Ивомир Игнатов – Кени е възпитаник на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в специалността „Актьорство за куклен театър“. Творческото му лице е многопланово – работи като комик, клоун, кукловод, драматичен актьор, сценарист, режисьор.  След като през..

обновено на 11.05.21 в 14:41

Приключения с "Вход свободен"

Вторник е! Време за интересни теми и любими рубрики.  Ще обърнем внимание на един малко известен факт за питието, любимо на голяма част от мъжете и не само - бирата.  Ще ви срещнем и с Теодора Кирязова. Ако искате да се пренесете в Занзибар от уюта на дома ви, то ще имате тази възможност да го направите. Теди и Марто - страстни любители на..

обновено на 11.05.21 в 09:53

"Точно днес" за дух и здраве

"Точно днес" във вторник по темите от седмицата: ваксини в пандемия, политика в криза, култура в Пловдив.  На 11 май отбелязваме 170 години от първото честване в Пловдив на великото дело на Светите братя Кирил и Методий. За проявите в Стария град ще разкажем с Донка Налбантова , ръководител на отдел "Културна политика" на общинския институт. Нашите..

публикувано на 10.05.21 в 15:27