Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

БСП изгуби идентичност, не се занимава и с реална политика

Изключването на Георги Гергов от Националния съвет на БСП по искане на Изпълнителното бюро е нарушение на устава на партията. Това каза за предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив журналистът Велислава Дърева.

По устав Гергов може да бъде изключен единствено и само от основната партийна организация, в която членува.

„След като напусна Националния съвет той вече не е член и няма как да бъде взето такова решение. Обосновката за това действие идва и със съучастието на контролната комисия, която би трябвало да бъде пазителят на устава на БСП“, каза Велислава Дърева.

Според нея освобождаването на Гергов от Националния съвет е нарушение на този устав и едно такова решение не е легитимно.

Журналистът подчерта, че от четири години БСП се е променила като партия. В момента тя е узурпирана и с еднолично ръководство.

„Управлява се от председател, който е централизирал властта в свои ръце, а в същото време твърди, че децентрализира партията, което е несериозно“, подчерта Дърева.

Като най-неприемливо, опасно и погрешно политическо поведение на социалистите тя посочи, че БСП не се занимава с реална политика.

„Червената партия и лидерът ѝ Корнелия Нинова се занимават с интриги, натиск, заплахи, с непрекъснати преднамерени скандали, които нямат нищо общо с действителността и с адекватната политика“, която трябва да води БСП.

Велислава Дърева припомни случай преди коледните празници, когато депутатът от Плевен Чавдар Велинов беше изключен от редиците на БСП след телефонно обаждане. Тя определи този факт като недопустим.

Преди парламентарните избори социалистическата партия е в пълно разединение и според Дърева, преди вота Нинова ще търси виновните, с които да се оправдава за загубата на изборите.

„Като причина за провала най-вероятно ще бъде посочена пловдивската организация на БСП и всички, които не мислят като партийния лидер“, каза в заключение Дърева.

Още по темата може да чуете още в звуковия файл.

Още от категорията

Музеите искат увеличаване на държавната субсидия

"Тази година празникът преминава под „Бъдещето на музеите – да се възстановят  и да се преоткрият“, заяви Борис Хаджийски – директор на Историческия музей в Пазарджик и председател на Сдружение български музеи по повод Международния ден на музеите 18 май. Той уточни, че  заради пандемията и  невъзможността да се приемат посетители както през..

публикувано на 18.05.21 в 16:47
Зам.-министър Иван Демерджиев при представянето на екипа на служебното министерство на правосъдието

До края на май ще има резултати от проверките в правосъдието

Служебният министър на  правосъдието проф. Янаки Стоилов представи пред журналисти екипа си и приоритетите в сектор правосъдие на служебния кабинет.  Заместник-министрите са двама -  Мария Павлова и Иван Демерджиев.  Мария Павлова е  следовател в НСС и предишен служебен правосъден министър. Иван Демерджиев е досегашен председател на..

публикувано на 18.05.21 в 16:27

Досега имаше политическо нежелание да се провери ББР

"За хората, които следят темата за Българската банка за развитие (ББР), не са новина разкритията, които направи служебният министър на икономиката. Все пак заслужава поздравления министър Кирил Петков, че обърна внимание на тези изключително важни данни и факти, които се намират лесно в журналистически разследвания".  Така разследващият журналист..

обновено на 18.05.21 в 13:59
Доц. д-р Любомир Киров

Скоро ще разберем дали новият ред за ваксиниране е по- добър

От днес със заповед на служебния здравен министър д-р Стойчо Кацаров приоритет за ваксиниране от понеделник до четвъртък вече ще имат хората над 60 години и хронично болните. Доц. д-р Любомир Киров, който ръководи Сдружението на общопрактикуващите лекари у нас, коментира новата ситуация в предаването "Точно днес" така:​ "Мисля, че това  е опит..

обновено на 18.05.21 в 13:58

Силното напрежение пред избори заглушава смисления дебат

Демокрацията и изборите с скъпо нещо, но нямаме друг избор, освен избори, които да доведат да стабино управление, каза в прадаването "Точно днес" политологът Даниел Стефанов. Експертът по изборини системи коментира план-  сметката, която служебнто провителство представи. Вотът на 11 юли ще струва поне 57 милиона лева. Сумата ще се увеличи с парите,..

публикувано на 18.05.21 в 11:13