Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Заради свлачище предстои ремонт на пътя Соколовци - Стояново

Предстои превантивен ремонт на пътя Соколовци - Момчиловци - Славейно - Петково - Малка Арда - Баните - Стояново,  за да се направи трайно укрепване на активизирал се свлачищно-срутищен процес.  Пътят е част от републиканската пътна мрежа.

Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова по време на парламентарния контрол.


Тя припомни, че миналата година е завършила рехабилитацията на 27,2 километра от пътя Смолян - Стойките - Широка лъка, финансиран с 27,9 млн. лева по оперативна програма "Региони в растеж".


Дължината на пътната мрежа на територията на община Смолян е 438 километра, от тях 181 километра са републикански пътища, а 257 километра - общински. На територията на общината републиканските пътища са 11 - един второкласен, а останалите десет - третокласни. 


С решение на МС на територията на общината са утвърдени 51 общински пътя, като 8,4 километра са в добро състояние, в задоволително - 17, в незадоволително - 56, а в лошо - 175. За тези пътища общината трябва да се грижи, напомни министърът.


За доизграждането и рехабилитацията на общинския път Смолян - Мугла, министърът съобщи, че в МРРБ не е постъпвало искане за пътната артерия и допълни, че по линия на Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане към МС през 2018 г. на общината са предоставени 600 000 лева за възстановяването на общинския път от км 1 до км 3. 

Още от категорията

Започва обновяването на пречиствателната станция на Пловдив

От днес започва реконструкцията на пречиствателната станция на Пловдив.   На първата копка в двора на станцията на Ягодовско шосе ще присъстват кметът Здравко Димитров, зам.-кметът по строителство Пламен Райчев, ръковдителят на станцията Николай Михайлов, директорът на пловдивското ВиК дружество Спартак Николов, както и представители на обединението от..

обновено на 21.06.21 в 06:20

Катастрофа край Пловдив ограничава трафика по АМ "Тракия"

Временно е ограничено движението при 132-ри км на АМ "Тракия" в посока София поради пътнотранспортно произшествие, съобщават от АПИ.  Обходният маршрут  е от пътен възел "Войводино",  по път II-56, - "Скобелева майка" - път I-8 - път II-64, до пътен възел "Пловдив Север". От 8:30 ч. до 18 ч., движението в тунел „Траянови врата“ на..

публикувано на 21.06.21 в 06:11

Денонощие без заразени с КОВИД-19 в Пловдив и Пазарджик

27 са новите случаи на коронавирус у нас през изминалото денонощие или 0,7 процента от направените малко над 4 100 теста, показват данните на Единния информационен портал към полунощ. За първи път от много време в областите Пловдив и Пазарджик, както и още 13 области в страната, няма нито един нов случай на инфекция. В Смолянска област е..

публикувано на 21.06.21 в 05:46

Двама души загинаха при катастрофа в Асеновградско

Тежък пътен инцидент отне живота на двама души. Катастрофата е станала сутринта на влизане в асеновградското  Леново. Джип се е блъснал в електрически стълб и от удара колата се е разцепила на две.  При извършения оглед на място е установена самоличността на загиналите - 49-годишният шофьор и 20-годишна пътничка.  Причините за катастрофата се..

публикувано на 20.06.21 в 20:04

Пловдивският архитект Петър Петров поема управлението на НИНКН

"Следващата седмица ще имаме новина, тогава ще бъде назначаването ми на поста директор на Националния институт на недвижимо културно наследство. Спечелих конкурс, всичко като факти е поместено на сайта на Министерството на културата". Това каза за Радио Пловдив арх. Петър Петров , който спечели убедително обявания преди месеци конкурс за директор на..

публикувано на 20.06.21 в 15:39