Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антон Зингаревич пое управлението на Ботев (Пловдив)

Антон Зингаревич (вляво) влезе в Съвета на директорите на Ботев (Пловдив)
Снимка: plovdivderby.com

Руският бизнесмен и бъдещ собственик на Ботев (Пловдив) Антон Зингаревич бе избран в новия Съвет на директорите на клуба на днешното извънредно Общо събрание. На него присъстваха носителите на 100% от акциите на клуба, в това число и синдика на ТЦ-ИМЕ Ана Миленкова.

Новият Съвет на Директорите е петчленен и в него влизат Антон Зингаревич, неговият представител за България Александър Ослан, адв. Слави Микински, собственикът на ПИМК ООД Илиян Филипов и банкерът Георги Христозков.

Новият Съвет на директорите предстои да проведе свое заседание, на което да избере свой председател - вероятно Антон Зингаревич, както и изпълнителен директор или прокурист.

Предстои и официалното джиросване на 60 % от акциите на клуба, които са собственост на Сдружение "ПФК Ботев" на фирма на Антон Зингаревич, но това ще се случи, когато екипът на бизнесмена предложи договор за финалното им прехвърляне.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Съдийски назначения 26-ти кръг Първа лига

Съдийската комисия към БФС обяви назначенията за двубоите от 26-ия кръг в Първа лига. Дербито между Локомотив Пловдив и Лудогорец бе поверено на Ивайло Стоянов - Сватбата. Срещата между Ботев Пловдив и Черно море ще бъде ръководена от Валентин Железов. Любопитното е, че точно същите арбитри свириха срещите на пловдивските тимове в миналия кръг, а..

публикувано на 27.03.24 в 10:00

Григор Димитров стигна четвъртфиналите в Маями (САЩ)

Поставеният под №11 Григор Димитров стигна четвъртфиналите на Мастърс 1000 тенис турнира в Маями (САЩ), след като надигра поляка Хуберт Хуркач в епична битка, продължила 2 часа и 41 минути - 3:6, 6:3 и 7:6 (3).  Хасковлията ще играе за първи път в кариерата си в тази фаза на турнира в Маями, а негов съперник в петък ще бъде поставеният под №1 в схемата..

публикувано на 27.03.24 в 09:58

Младежкият ни футболен отбор победи лидера Полша

Младежкият национален отбор на България постигна престижна победа с 1:0 над връстниците си от Полша при гостуване на стадиона-красавец „Шльонск“ в Хожув в евроквалификация. Хубав гол за „лъвчетата“ вкара Марин Петков от Левски след асистенция на Станислав Шопов от ЦСКА. С успеха възпитаниците на Александър Димитров събраха 12 точки на третото място във..

публикувано на 26.03.24 в 18:09

Английски футболни клубове следят нападател на Локомотив

Английските футболни клубове Ковънтри (играе в Чемпиъншип) и Бристъл Роувърс (Лига 1) следят нападателя на Локомотив (Пловдив) Мичи Нтело. Източникът на информацията е от мениджърските среди. 22-годишният Нтело, който е бивш юношески национал на Белгия, пристигна на "Лаута" през януари със свободен трансфер от Шарльороа. Той направи приличен старт с..

публикувано на 26.03.24 в 18:04

Григор Димитров е на осминафинал в Маями

Григор Димитров се класира за четвъртия кръг на турнира по тенис на твърда настилка от сериите Мастърс 1000 в Маями (САЩ) с награден фонд от 8,9 милиона долара. Първата ракета на България постигна категорична победа над 56-ия в световната ранглиста Яник Ханфман (Германия) с 6:1, 6:0 само за 46 минути игра в един от най-добрите си мачове за сезона...

публикувано на 26.03.24 в 09:57