Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Точно днес" - лицата на утрото и града ни

| обновено на 20.01.21 в 16:57
2
Снимка: Соня Станкова

Една вълнуваща премиера на ново издание за Пловдив очакваме в близките месеци. Издателство „Летера“ подготвя албума „Лицата на Пловдив“ с фотографии на Соня Станкова. Книгата представя хората в града под тепетата, включени са близо 600 авторски фотографии на известната пловдивска фотографка, текстове са от проф. Клео Протохристова и доц. Никола Лаутлиев. Едно от лицата там е на нашия колега Димитър Владимиров, той ни среща с издателката Надя Фурнаджиева и със Соня Станкова.

И още за най-очакваните малки лица в живота ни, за бебета и техните майки в Деня на родилната помощ, говорим с проф. д-р Екатерина Учикова, ръководител на АГ клиниката на УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив. 

Пловдивският депутат от ВМРО Александър Сиди, ще включим с коментар за новите точки в законопроекта за мерките и действията по време на извънредно положение. Говорим и за промените, които ще внесат от опозицията в Изборния кодекс, и за това как ще гласуваме свободно на 4 април.

Любомира Разпопова провери как се готвят за отваряне фитнесите, ако в четвъртък част от мерките за Ковид-19 отпаднат. 

Премиерата на пиесата "Глас" в Родопски драматичен театър "Николай Хайтов" в Смолян е на 21 януари. С директора на театъра Румен Бечев говорим за новите заглавия и за представленията с 30 % публика.

Галерия

Още от категорията

„Алтер его” – хайку и сенрьо с Владислав Христов

Кой не знае какво е хайку? Кой не е писал за него? Всички сме наясно с тази поетична материя... Да, ама не, както казваше Петко Бочаров. Доста тънкости има в тази трудно доловима форма. Да не говорим за хумористичния й еквивалент – сенрьо! Най-характерните им особености ще ни разкрие един истински майстор, признат у нас и в чужбина – поета..

обновено на 17.04.21 в 09:58

Политика и здравеопазване - теми в "Ден след ден" на 16 април

В първото си работно заседание новоизбраните депутати успяха да се скарат заради закриването на Националния оперативен щаб и гласуваха оставката на кабинета „Борисов 3“, както и направиха първите си заявки за бъдеща законодателна работа. „Всички срещу ГЕРБ“ ли ще бъде новата формула? Ще успеят ли 6-те партии в Народното събрание да излъчат..

публикувано на 16.04.21 в 14:09

Вход свободен - прилив в зелено

Тази пролет е бавна и плаха. Такава боязлива пролет не е имало от десетилетия. Сякаш самата природа се още не може да се откъсне от студеното ложе на зимата.  Зеленият прилив обаче настъпва и нищо не може да го спре.  Всяка сутрин дърветата са все по- облечени и цветни. Светлината става все по- ярка и уверена. ПРОлет значи  ПРОмяна , значи ПРОлог към..

публикувано на 16.04.21 в 08:39

"Точно днес" за новите посоки

Петък, 16 април с Радио Пловдив и темите в програмата от 6.00 до 9.30 часа: Новият парламент бе открит с пререкания и обещанието за пълна ревизия на дългото управление на ГЕРБ, което уморявало по думите на ораторите.  Говорим за новия парламентарен сезон - дали скъсен или устойчив, за възможен кабинет на трите партии от протестите, както и за заявените..

публикувано на 15.04.21 в 15:28

Усмивки и радост "Ден след ден"

В името на Република България да спазват Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководият от интересите на народа. Тази клетва положиха днес народните избраници в 45-тия парламент. "Народът ни изпрати тук за промяна", заяви Мика Зайкова, която откри първото пленарно заседание като най – възрастния..

публикувано на 15.04.21 в 15:00