Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП - Пловдив иска проф. Иво Христов за водач на листата

Снимка: http://www.gustonews.bg/

Започнаха номинациите за кандидат-депутати на БСП в Пловдив. В момента те се правят на районни събрания, е след това предстоят кандидатурите да бъдат гледани и от районните конференции. Окончателната листа за 16-ти МИР на БСП ще се утвърди на Градската конференция на столетницата на 6 февруари. Това заяви в интервю за Радио Пловдив Димитрина Вакрилова, която е временно изпълняващ длъжността председател на Градския съвет на партията.

Организацията ще предложи на НС водач на листата отново да бъде професор Иво Христов.

„В правото на Националния съвет е да определи водачи на листите. Този път ние имаме много успешен водач от миналия мандат в лицето на професор Иво Христов. Дори на повечето събрания го номинират за водач на листата, а той не е член на БСП и не е от Пловдив. За пловдивчани обаче той има успешен мандат. Още повече, че професор Христов донесе на предишните избори над 5000 гласа. Затова смятаме, че е една добра номинация и ще я предложим на Националния съвет“, обясни още Вакрилова.

Целта на БСП в Пловдив е да спечели поне четири депутатски места на парламентарните избори. Димитрина Вакрилова обаче призна, че има известно напрежение в партията, след като бе изключен Георги Гергов. Голямо текучество на членска маса засега не се наблюдава.

"Има още четирима напуснали. Точно заради решенията на Националния съвет на БСП. И те са от район „Западен““, обясни още Димитрина Вакрилова.

Изпълняващият длъжността председател на Градския съвет на БСП каза още, че има сериозни притеснения относно определянето на членовете за изборните секции, тъй като хората са притеснени от Covid-19.

„До скоро нямахме такива опасения. Но сега хора, които се бяха записали още през месец декември, започнаха да ни се обаждат. Притеснени са и това е съвсем резонно. Понеже имаме по-голяма квота този път, ще гледаме с един-двама души да покрием всички избирателните секции. Вероятно няма да успеем навсякъде, има проблем във всички райони“, обясни Димитрина Вакрилова.

Цялото интервю с Димитрина Вакрилова можете да чуете в звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Изборите ще бъдат решени от твърдите ядра

"Поисканата оставка на председателя на НС Росен Желязков е в резултат на негодувание от неговата работа - през последните седмици дневния ред за работата на Парламента беше доста "гъвкав", в последния момент се вкарваха точки, свикваха се заседания, включително и за същия ден. Това ядоса  всички останали политически сили, защото въпреки че..

публикувано на 25.04.24 в 10:29

200 специалисти идват в Пловдив за Академия Офталмология

Над 200 офталмолози се събират в Пловдив за участие във второто издание на Академия Офталмология. Форматът на конференцията е единствен у нас и специално създаден за млади офталмолози – млади специалисти и специализанти.  Да открият форума са поканени министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева, председателят на Комисията по..

обновено на 25.04.24 в 09:35

Търсят ваксини срещу коклюш при джипита и в аптеките

След тревожните новини за разпространението на коклюш в страната ни каква е ситуацията в Пловдив и има ли достатъчно ваксини срещу заболяването коментираха в програма "Ден след ден" председателят на Регионалната фармацевтична колегия Димитрия Стайкова и  общопрактикуващия лекар д-р Георги Цигаровски, председател на РК на БЛС. Според..

публикувано на 24.04.24 в 16:44

Петима кандидат-студенти ще се борят за 1 място в МУ-Пловдив

Кандидатстудентската кампания 2024 за Медицински университет-Пловдив е открита, текат първите изпити за чуждестранните кандидати. Готов е справочникът за всички български кандидат-студенти, за четирите факултета на университета и в Медицинския колеж. Днес се проведе Ден на отворените врати, в който участваха дванадесетокласници от Пловдив и Южна..

публикувано на 24.04.24 в 13:15
Евелина Славкова

"Тренд": ГЕРБ-СДС водят с близо 10% на ПП-ДБ

Близо 10% ще е разликата между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за предстоящите избори в полза на партията на Бойко Борисов. Това сочи последното изследване на социологическа агенция "Тренд", което е по поръчка на в. "24 часа" и "Нова броудкастинг груп". В изследването, което е проведено в периода 12-19 април, са участвали 1002 души. Изводът от проучването е,..

публикувано на 24.04.24 в 10:00