Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Хулигани подпалиха кино "Космос"

Пожар е избухнал в сградата на кино "Космос". 

Очевидци  на ул. "Гладстон" в Пловдив, еднага са сигнализирали и на мястото бързо са пристигнали две пожани коли. 

Огънят, лумнал на втория етаж е бързо загасен, но от димящите отломки дълго е тлял задушлив пушек, който вече се е разнесъл. 

Най-вероятно пожарът е предизвикан от група младежи, които са забелязани в сградата и са подпалили насъбраните отпадъци. 

На място  пристигнаха са зам.-кметът по култура Пламен Панов и кметът на район "Централен" Георги Стаменов.

Осигурени са екипи на "Общинска охрана", които ще дежурят на мястото заради разбитата входна врата. 

Оценка на щетите и разследване за точните причини ще се извърши утре, на светло. 


Галерия

Още от категорията

Пазарджишки джудист осъди РЗИ за пропускането на 2 първенства

Пазарджишки джудист осъди Регионалната здравна инспекция заради пропускането на две европейски първенства. Според Борислав Владов,  той е бил поставен неправомерно под карантина, тъй като взетите му проби преди първенството в Хърватска са били замърсени или подменени. Със свое решение Пазарджишкият административен съд определи наложеното..

публикувано на 17.04.21 в 10:41

Над 5700 души в Смолянско ще получат помощи в размер на 120 лв.

5 716 души в Смолянска област ще бъдат подпомогнати с еднократна годишна финансова подкрепа за хранителни продукти в размер на 120 лв.  Общата сума за областта е 685 920 лв., каза директорът на Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ Петя Пампорова: "На пенсионери, на които пенсията или сборът от пенсии заедно с добавките и компенсациите е от..

обновено на 17.04.21 в 10:35

Висок процент на починалите от КОВИД-19 в Пазарджишко

Случаите на заразените с Ковид в Пазарджишка област намаляват, но остава висок процентът на починалите, съобщават от РЗИ.  Само за последното денонощие битката с вируса са загубили шест души, като сред тях е 27-годишна жена. Починалите са с придружаващи заболявания. Всички те са приети в болница в напреднала фаза на инфекцията.  За последното..

публикувано на 17.04.21 в 10:15

В кв. Капана политат червени балони в чест на хората с хемофилия

Днес отбелязваме Световния ден на хемофилията. По този повод членове на Българската асоциация по хемофилия ще се съберат в кв. Капана, за да пуснат заедно точно в 12:00 на обяд червени балони в небето.  Жестът е в знак на съпричастност към всички хора с нарушения в кръвосъсирването по света.  Събитието е с ограничен брой участници и се..

обновено на 17.04.21 в 08:43

2126 са новорегистрираните с КОВИД-19 у нас, Пловдив е втори със 194 случая

2126 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 15 638 теста. Положителни са под 14% от направените проби, показват обновените данни в Единния информационен портал към полунощ.  121 са починалите, оздравелите за последното денонощие са 3642.  Най-много са новите случаи в столицата – 522, следва Пловдивска област със 194 случая. В..

обновено на 17.04.21 в 08:43