Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

180 спортисти - блокирани в базата в Белмекен

Автор:
Сняг блокира 180 спортисти във високопланинската база „Белмекен“
Снимка: ЕПА/БГНЕС

180 спортисти са блокирани в националната спортна база в Белмекен. Снежните преспи са над 2 метра, а мокрият сняг е образувал снежна стена.  Пътят до спортната база граничи с три общини и нито една от тях не се ангажира с почистването му. Комплексът разполага със собствен роторен снегорин.

Спортистите са в снежен капан, каза старши треньорът на националния отбор по борба Армен Назарян:

"Тука наистина стана капан. Вали много силно и има силен вятър. Никой не може да се свържи с нас. Ще чакаме, докато снегорин не изчисти пътя".

Почистването на базата ще започне най-рано утре след обяд, каза управителят на комплекса Илиан Пищиков:

"Трябва да спре вятърът. Това е невероятна буря, на 2000 метра надморска височина сме. Утре до 10.00 часа го дават вятър от 80 метра в секунда, след това до 16:00 ч. го дават 30 метра в секунда. В момента има 2,5 метра сняг. Снегоринът е под снега. Трябва утре с рактрака да го открием. Не спре ли вятърът, ние нищо не можем да направим. Храна има, парното работи. Всички е нормално".





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

ОбС - Пловдив решава дали ул. "Хр. Г. Данов" да стане пешеходна

На днешното заседание на пловдивския Общински съвет ще бъде разгледано предложението на кмета на район „Централен“ Георги Стаменов новоремонтираната част от улица „Христо Г. Данов“ край Природонаучния музей да стане пешеходна зона. Срещу това вече се обявиха съветниците от БСП, които пък предлагат в участъка да продължат да се движат автомобили, но..

публикувано на 25.04.24 в 06:35

ОбС - Пазарджик гласува отстраняването на председателя си

Отстраняването на председателя на Общинския съвет в Пазарджик Найден Шопов ще гласуват съветниците в града. Предложението идва от съветника Благо Солов и включено в края на  дневния ред като точка 39 от днешната сесия. В мотивите си за Солов посочва, че системно  в продължение на повече от три месеца  Шопов не изпълнява задълженията си..

публикувано на 25.04.24 в 06:31

В Карлово показват военна техника и въоръжение за 6 май

С редица прояви военнослужещи от страната ще посрещнат 6 май - Деня на храбростта и Празника на Българската армия. Началото на събитията в страната е днес, 25 април, в гарнизон Карлово на площад „20 юли“, от 16.00 ч, където 61-ва Стрямска бригада организира статичен показ на стрелково въоръжение и екипировка, демонстрация на елементи от..

публикувано на 25.04.24 в 06:26

Гневни брестовичани блокираха Околовръстното на Пловдив

Жителите на Брестовица блокираха за по-малко от час, по време на най-натворения трафик връзката между Пещерско шосе и околовръстния път на Пловдив. Хората протестират заради мръсната вода в селото, но проблемът остава нерешен от четири години. Още преди 17 часа две групи протестиращи тръгнаха от двете посоки на надлеза при детелината на..

обновено на 24.04.24 в 20:08

ПП внася предложение за оставката на председателя на НС Желязков

На утрешното заседание НС ще разгледа внесеното от ПП в деловодството на парламента предложение за оставката на председателят Росен Желязков, това обявиха в Пазарджик съпредседателите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асенн Василев. Като мотив те посочиха системното неизпълнение на законодателната програма от страна на Желязков. „ Цялостно..

публикувано на 24.04.24 в 20:07