Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

1580 са доброволците в Пловдив и областта, които подпомагат БЧК

В програма "Точно днес" разговаряме с Таня Георгиева, директор на БЧК - Пловдив за мащабната програма „Дейности в отговор на COVID-19“, която е насочена главно за подпомагането на хора в нужда, в условията на пандемията. 

Говорим и за идеята за мобилните социални екипи, и хранителните продукти за социално слабите граждани.

Таня Георгиева съобщи, че по време на пандемията работят телефоните за психологическа помощ към всички хората, които имат нужда от разговори със специалистите. 

На телефон 0800 180 54, който е безплатен  работят психолози и доброволци на БЧК в Пловдив. Един от приоритетите на червенокръстците е да работят за психичното здраве на българите. 

"Голямото предизвикателство е работата с деца и младежи до 18 години. Те в условията на пандемия не мога да участват пряко в дейностите на БЧК", посочи Таня Георгиева. По думите и активно се ползват онлайн платформите за срещи, като ученията са предимно виртуални. 

В Пловдив младежите се подговят за доброволци и по този начин в условията на извънредна обстановка. 

Съвсем скоро БЧК влиза в голямата кампания за ваксинация на повече хора. "Светът познава ваксините от много време, и те многократно са спасявил човечеството", посочи Георгиева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Президентът може да не подпише указа за смяна на министър

Служебният премиер Димитър Главчев трябва да отговори защо предлага така изненадващо смяна на външния министър. Така политологът доц. Милен Любенов коментира изненадващото предложение Даниел Митов от ГЕРБ да смени на поста министър Стефан Димитров. Той припомни, че предложението дойде след международна конференция, след която заваляха спекулации, а..

публикувано на 16.04.24 в 15:44

След ухапване от кърлеж наблюдението е задължително

Специализираните общински екипи в Пловдив продължават с обработката срещу кърлежи на тревните площи в градските паркове и градини, междублокови пространства и дворовете на детски градини, ясли и училища по  предварително изготвен работен график. Необичайно толплото за сезона време тази година повиши риска и от разпространението на комарите. Темата..

публикувано на 16.04.24 в 13:45
Татяна Буруджиева

ПП-ДБ ще са изключени от следващото управление

Моята хипотеза е, че ПП-ДБ са изключени от следващото управление, тъй като показаха, че не е възможно да се работи с тях и да им се има доверие, в решенията и преговорите, които се водят. Това заяви в интервю за предаването „Точно днес“ на Радио Пловдив доцент Татяна Буруджиева, политолог и университетски преподавател. Тя припомни думите..

публикувано на 16.04.24 в 10:01

Приоритетно косят паркове и детски площадки

Приоритетно в Пловдив се косят градините, парковете и детските площадки. Едва след това ще се премине към премахването на високата тревна растителност в междублоковите пространства. Това заяви директорът на „Градини и паркове“  Антон Георгиев в ефира на Радио Пловдив. Поводът е недоволството на граждани, че растителността в междублоковите..

публикувано на 15.04.24 в 17:39