Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

COVID-19 карантинира 37 ученици от три училища

72 са новите случаи на COVID-19 през изминалото денонощие в Пловдив и областта. Оздравелите са 51 души, а

починалите са шестима на възраст от 59 до 86 години, които са имали придружаващи заболявания.

Заболелите са  един ученик от горен курс – наложена е  карантина на контактните 17 ученици . С положителна проба са и  двама преподаватели от едно основно и едно средно училище в областта, като също карантина е наложена на  общо 20 контактни деца.

Сред новозаболелите има 1  лекар и 1 акушерка. 

Към момента в болниците в града и региона се лекуват 372 пациенти. За изминалите 24 часа е установен ковид  в три училища – едно в Пловдив и две в областта. 

От Спешна помощ през денонощието  са отговорили на 196 случая, от тях 13 свързани с ковид-19. Хоспитализирани са 2 болни в областта и 7 в Пловдив, оставени на домашно лечение са  4.







Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Арестуваха насилник, пребил жестоко 91-годишния си баща

Син, пребил  жестоко 91-годишният си баща и заплашил с убийство сестра си, бе арестуван по обвинение за тежка форма на домашно насилие, съобщиха от пловдивската Районна прокуракура.   Потресаващият инциден е станал на 16 март тази година в Сопот.  Седмица преди това, 50-годишният мъж отправил закана за убийство към собствената си сестра, което..

публикувано на 28.03.24 в 15:44

Община "Марица" помогна на семейството, чиито роднини загинаха в Солинген

6 000 лева еднократна помощ отпусна община „Марица“ за пострадалото семейство Жилови от село Костиево, чиито син, снаха и две внучета загинаха при пожар в германския град Солинген.  Предложение за помощта беше внесено от кмета на общината Димитър Иванов като допълнителна точка. С едноминутно мълчание беше почетена паметта на загиналото в Германия..

публикувано на 28.03.24 в 15:38

Според разчетите на EVN парното в Пловдив поскъпва с 13 % от юли

От 1 юли парното и топлата вода в Пловдив трябва да поскъпнат с 13% според моментните разчети на EVN, които притежават Топлофикацията в града. В следващите три месеца прогнозата може да се промени, но ако ситуацията се запази, през предстоящия отоплителен сезон парното на пловдивчани ще струва близо 157 лева за мегаватчас. От EVN, които снабдяват с..

обновено на 28.03.24 в 15:28

ОбС предостави терена до църквата "Свети Николай" за застрояване

Без сериозни дебати пловдивските общински съветници дадоха 600 кв. м. зелена площ на митрополията с опция за застрояване. Теренът се намира в квартал „Отдих и култура“ и е в непосредствена близост до църквата „Свети Николай“, която е построена върху земя частна общинска собственост. За целта се променя Подробният устройствен план...

обновено на 28.03.24 в 15:27

Скандал в Общинския съвет провали разширяването на синята зона в Смолян

След близо час бурни дебати кметът на община Смолян Николай Мелемов оттегли предложението си да се разшири синята зона в града. Според внесената от него докладна записка зоните за платено паркиране трябваше да се увеличат от 5 на 13, като освен такива в централна градска част са включени още 4 паркинга, част от които в квартал „Райково“...

публикувано на 28.03.24 в 15:09