Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

ПРЕДИ ИЗБОРА

"Воля" ще изненада всички на изборите, дори социолозите

"Причината за тази коалиция е дългогодишна идеята на Веселин Марешки, времето го изисква, смятам че имаме нужда от силна и патритотична коалиция" заяви пред Радио Пловдив депутатът от ВОЛЯ Елена Пешева.  

Според Пешева държавите в Европа се спасяват във време на криза по единично, което фаворизира излизането на преден план на партии от патриотичния спектър "времето е несигурно, затова подканихме и всички останали патриотични формации да се обединят. Очаквахме ВМРО да се присъедини, но след раздялата на ВМРО и НФСБ, обявихме само нашата коалиция"

"Сметки не бива да се правят" смята Пешева, тъй като изборите ще са изненадващи.

"Ние от ВОЛЯ сме доказали, че сме последователни, запазили сме това, че ние излизаме единствената партия за последните 30 години, която не е забърквана в никаква корупция, няма съмнения за нейните членове и депутати и се знае, че сме постигнали всичко още преди да влязем в парламента" - подчерта Пешева. 
"Важен въпрос е след излизането на резултатите с кого можем да се коалираме"
Елена Пешева не отхвърли възможността за коалиция с нито една от партиите, които в момента имат шанс, според социологическите проучвания, да влязат в бъдещия парламент. Относно потенциална коалиция и как би се формирала тя каза следното: "Това ще стане на базата на това, кой е готов да подкрепи нашите искания и основни принципи в предизборната платформа. Безаплатни лекарства за ученици и пенсионери и държавната верига бензиностанции, която ще осигури на всеки българин гориво на достъпни цени."

"Ние с НФСБ ще сме голямата изненада, въпреки прогнозите на социолозите" - смята Пешева

Депутатът избран с гласове от Пловдив сумира работата на ВОЛЯ в парламента, като активна, но все пак заобиколена от множество трудности и пречки. " Дейността вървеше бавно и мудно, много от задачите се затлачват във времето,  това най-много ни подразни, защото ние всички идваме от бизнеса - там се работи, гониш срокове, докато в парламента всичко се размива и се влачи във времето. От това страдат всички." 

На въпрос дали относно често тиражираната роля на ВОЛЯ, като "спасител" на кворума, заради законопроекти на ГЕРБ - Пешева каза, че това е само едностранен поглед и че парламентарната група на партията е подкрепяла такива проекти и на ВМРО, БСП и т.н.

"Кандидатските листи ще бъдат обявени съвсем скоро, вече са почти готови, така че ще бъдат съобщени до няколко дни. Аз със сигурност ще се кандидатирам, но все още не е ясно от къде". 

Още от категорията

Герган Ценов: От гласуването зависи животът ни напред

В денят на вота ви срещаме с музиканта   Герган Ценов, който изказва своето убеждение в необходимостта от упражняване на вота, по един интересен начин, развенчавайки няколко мита свързани с гласуването. Герган Ценов – музикален директор на създадения от него камерен ансамбъл „Ценов“, с който изпълнява приоритетно произведения от български..

обновено на 04.04.21 в 14:10

Само три ковид избирателни секции в Пловдив област

542 секционни избирателни комисии ще има на територията на 17-та РИК за предстоящите на 4 април парламентарни избори. За всички има достатъчно членове, които вече са назначени. Изключение правят подвижните секционни избирателни комисии за хората, които са поставени под карантина или изолация заради Covid-19. Това заяви в интервю за Радио..

обновено на 03.04.21 в 09:23

Да избираш за пръв път - вотът на младежите

Коронавирусната пандемия изглежда ще бъде сред от основните фактори, който ще контролират избирателната активност по време на предстоящия вот за народно събрание. Това обаче едва ли ще окаже влияние върху най-младата частот гласоподаватели - тези между 18 и 29 г.. Разделени между две епохи - тази на родителите и текущата - младежите, съдейки по..

обновено на 03.04.21 в 09:23

Преди вота - говорят хората и експертите

В поредицата интервюта на Паолина Комсалова  за това как ще гласуваме  на 4 април - фокус върху машинното гласуване. Ще чуем проф. Иван Тодоров, като представител на фирмата, която достави и ще поддържа машините в изборния ден. Преди него попитахме пловдивчани на кое ще се доверят в изборния ден- на хартиената бюлетина или на машината.

обновено на 03.04.21 в 09:20

Галъп: Седем партии в парламента и над 7% разлика между ГЕРБ и БСП

ГЕРБ и  БСП са първите две формации в парламента, а третата позиция ще е за "Има такъв народ" или ДПС. Това сочат данните от  проучване на "Галъп интернешънъл", проведено по поръчка на БНР,  в края на  на кампанията.  Изследването е извършено в периода 24-31 март сред 1013 пълнолетни българи и показва структурата на електоралните нагласи. "..

обновено на 02.04.21 в 11:11