Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотив забоксува след 1:1 срещу Етър

Локомотив допусна грешна стъпка в 19-ия кръг на efbet Лига. "Смърфовете" направиха 1:1 с Етър на "Лаута". Така "черно-белите" загубиха точки след като в миналия кръг победиха шампиона Лудогорец с 3:2. 

По този начин тимът на Александър Тунчев остана на третото място с 38 точки, но при победа на Арда като гост на Славия утре, могат да се изравнят по точки.

В днешната среща Георги Минчев даде аванс на "смърфовете" в края на полувремето, а Пламен Крачунов изравни през втората част.

Гостите завършиха мача с намален състав след като Здравко Илиев бе изгонен осем минути преди края на редовното време след реплики към съдията.

Така Локомотив вгорчи рождения ден на собственика Христо Крушарски, който се надяваше играчите му да му подарят победа.

В началните минути футболистите на Локомотив задържаха повече топката, докато гостите разчитаха на контраатаки. Именно при една такава в 4-ата минута Миси Мезу се озова на добра позиция, но подаването му в наказателното поле бе избито от бранител на "смърфовете".

В 8-ата минута домакините получиха сериозен удар, след като титулярният вратар на тима Мартин Луков се контузи и напусна терена принудително. След центриране в наказателното поле стражът стъпи накриво и не успя да продължи мача.

В средата на първото полувреме Локомотив Пд бе много близо до първо попадение. Бирсент Карагарен получи много добро подаване по дясното крило и веднага подаде към Димитър Илиев в наказателното поле. Капитанът на домакините стреля отлично, но топката срещна страничната греда.

В 32-ата минута Етър създаде опасно положение пред вратата на домакините. Симеон Мечев центрира в наказателното поле, където Преслав Боруков стреля с глава, но не успя да намери очертанията на вратата. 

Малко по-късно Локомотив отново създаде сериозни проблеми на защитата на Етър. Димитър Илиев опита удар от точката за изпълнение на дузпа, но изстрелът му срещна тялото на бранител. Топката се озова на добра позиция за Георги Минчев, който обаче не успя да играе с глава.

В 42-ата минута домакините най-накрая поведоха. Автор на попадението стана Георги Минчев. Бирсент Карагарен центрира много точно в наказателното поле, където нападателят на Локо с глава простреля Христо Иванов, който пък се подхлъзна точно в момента, в който тръгна към топката.

В края на полувремето Момчил Цветанов опита да увеличи преднината на Локомотив, но ударът му от точката за изпълнение на дузпа мина високо над напречната греда.

Второто полувреме започна равностойно, като двата тима опитаха да сътворят нещо по-опасно пред вратата на съперника, но до голови положения не се стигна.

В 62-ата минута Етър бе много близо до изравнителен гол. След центриране от ъглов удар Венелин Филипов стреля с глава, но топката срещна дясната греда на вратата.

Малко по-късно Димитър Илиев се озова на отлична позиция след подаване на Георги Минчев и стреля, но покрай вратата.

Етър изравни в 70-ата минута. След центриране на Симеон Мечев от фаул, Пламен Крачунов бе най-съобразителен в наказателното поле, като изпревари бренителите на съперника и от близо разстояние направи резултата 1:1.

Локомотив Пловдив можеше да остане с човек по-малко в 74-ата минута, след като Лукас Масоейро опита да ритне без топка Кольо Станев, но съдията Димо Димов показа само жълт картон.

В 78-ата Бирсент Карагарен опита да застраши вратата на Христо Иванов с удар от далечно разстояние, но стражът на гостите се намеси и спаси.

Осем минути преди края на редовното време, Здравко Илиев бе изгонен заради реплики към съдията след нарушение на Кнежевич срещу Алмейда, а играчът на Локо го удари с лакът след това. Реферът Димо Димов показа жълт картон на Ловре Кнежевич, но явно последвалата реакция от страна на Алмейда, остана незабелязана от него. 

Илиев тръгна да протестира и отправи нецензурни реплики към съдията, който го изгони.

До края на мача имаше повече борба и по-малко футбол и заслужено или не, двата отбора завършиха при 1:1. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Динко Хоркаш

Динко Хоркаш разтгогна с "Локомотив"

Динко Хоркаш не е част от Локомотив (Пловдив), считано от днес, съобщиха от клуба. Двете страни постигнаха договорка за разтрогване по взаимно съгласие, като лично играчът пожела да приключи своите взаимоотношения с „черно-белите“ няколко месеца преди да му изтече договора. От Локомотив благодарха на Динко Хоркаш и му пожелаха бъдещи успехи в личен и..

публикувано на 25.04.24 в 15:16

Две благотворителни събития посветени на танца и спорта

В два поредни дни - събота и неделя, тази седмица са разположени двете благотворителни събития, чийто основен огранизатор е DS "Magnifique" организира в подкрепа на деца лишени от родителска грижа, и посветени на Деня на танцовото изкуство. За втора поредна година се oрганизира "Благотворителен пролетен бал по случай Деня на танцовото изкуство"...

публикувано на 25.04.24 в 11:25
Ахметджан Ершимшек

Ахметджан Ершимшек е новият треньор на "Марица"

Младият турски специалист Ахметджан Ершимшек е новият старши-треньор на "Марица" (Пловдив), съобщиха официално от клуба. Той поема поста след раздялата с досегашния наставник Борислав Крачанов, който беше начело на тима в последните три години. Ершимшек има богата треньорска кариера и от сезон 2016-2017 е помощник на легендарния наставник Джовани..

публикувано на 25.04.24 в 11:16

Локо победи с 2:0 "Ботев" в дерби на дублиращите тимове

"Локомотив" II надви "Ботев" II в отложената среща при дублиращите отбори. “Черно-белите” надделяха с 2:0 над “жълто-черните” на “Лаута”. Петър Андреев реализира и двете попадения за крайния успех. Иван Михайлов пък можеше да направи резултата класически, но нацели страничната греда. Така "Локомотив" триумфира и в двете дербита през сезона в..

публикувано на 25.04.24 в 09:59

Приветстваха шампионките на "Марица" и в Общинския съвет

С аплодисменти и на крака общинските съветници посрещнаха шампионките от волейболен клуб Марица Пловдив, които в началото на днешната сесия показаха спечелените трофеи през тази година – Купата на България и Шампионската титла. Отборът на "Марица" спечели за поредна година и двете титли в страната.  Председателят на Общинския съвет в Пловдив Атанас..

публикувано на 25.04.24 в 09:15