Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Много желаещи да се ваксинират в Смолян и на 3 март

| обновено на 03.03.21 в 14:35
Снимка: dnews.bg

В Смолян при изключителен интерес преминава ваксинирането срещу Covid-19 в изнесения кабинет пред областната болница.

Още вчера оттам обявиха, че ще поставят ваксини за всички желаещи в деня на Националния празник.

При стриктно спазване на противоепидемичните мерки и при огромен интерес към ваксините срещу заразата започна работата на медицинския екип.

Д-р Петър Янев коментира:„За един час са минали 13 човека. Общо взето не сме спирали работа. Повечето са предварително записани, като има някъде около трима извън списъка, дошли да се имунизират, тоест в унисон с така наречените зелени коридори, тъй като при нас ваксини към момента има за желаещите - ваксината на „АстраЗенека“.

Средната възраст на ваксинираните е 70 години. Имаше и двама души под 40-годишна възраст. До този момент всички са здравно осигурени:

  - Предпазваме се.

  - Имам доста хронични, съпътстващи заболявания и затова реших, че трябва да го направя, за да бъда по-спокойна.

  - Задължително е да се ваксинираме. Преди една година по това време: "Кога ще дойде ваксината?" Дойде ваксината, сега: "Защо трябва да се ваксинирам?" Няма угодия.


Още от категорията

Цяла нощ издирват изгубени в Родопите трима пловдивчани

Граничните власти са открили тримата загубили се пловдивчани в планината в района на Рудозем, близо до браздата ни с Гърция. Туристите са в добро здравословно състояние – съобщават от Областната директиция на полицията в Смолян. На 6 май трима 24-годишни пловдивчани уведомили гранични полицаи при пункта в Рудозем, че ще се разходят в..

обновено на 07.05.21 в 14:58

COVID-19 отне живота на 37-годишен мъж без заболявания

236 са новозаразените с Ковид-19 от 5 до 7 май в Пловдивска област, като за днес те са 47. За трите дни битката с Ковид са загубили 35 души, като само на 5-ти май починалите са 32-ма.  Сред жертвите е и 37- годишен мъж без придружаващи заболявания. Оздравелите за същия период са 68. В болница в момента са 576 пациенти, като новоприетите са 10 души...

публикувано на 07.05.21 в 14:26

Рекорден брой посетители в Епископската базилика на 6-ти май

900 души посетиха Епископската базилика на Филипопол в празничиня 6-ти май, съобщиха от администрацията на "Старинен Пловдив".  От рекордния брой посетители 500 души са били учащи и пенсионери, които имат право на безплатен достъп всеки първи четвъртък на месеца.  Най- новият музей на Пловдив продължава да работи без почивен ден от 9 до 18 часа.

публикувано на 07.05.21 в 13:53
Уеб сайтът на НАП предлага различни електронни услуги, които спестяват време

50 хиляди пловдивчани подадоха данъчни декларации

Близо 50 000 са подадените от пловдивчани данъчни декларации за доходи, получини през 2020 г., отчитат от Териториалната дирекция на НАП. Близо 85 % са подадени по интернет. Припомням, че крайният срок за деклариране и плащане на задълженията бе 5 май.  От началото на годината до момента, чрез електронната система за плащане (т.нар. виртуален..

публикувано на 07.05.21 в 11:13

Почистват Паметника на трите поколения в Перущица

Днес следобед община Перущица организира почистване на Паметника на трите поколения и района около него. Доброволческата инициатива е по повод отбелязването на 145-та годишнина от Априлската епопея.  На всички доброволци ще бъдат осигурени чували и ръкавици, уточни кметът на общината Мария Витанова-Вълканова.

публикувано на 07.05.21 в 06:48