Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бърз съд за трима шофьори, предложили подкуп на полицаи

Окръжна прокуратура – Пловдив наблюдава три бързи производства за предложени подкупи на полицаи. В два от случаите шофьори са направили опит да подкупят служителите на реда, за да не бъдат санкционирани, а в третия - мъж предложил пари, за да не му бъдат проверени личните документи.

В Първомай 37- годишен мъж оставил 100 лева в багажника на полицейския автомобил с признанието, че шофира след употреба на алкохол. Тестът с дрегер отчел 0,7 промила алкохол. Мъжът е задържан за срок от 72-ва часа.

Другият шофьор след тест, който отчел 0,89 промила алкохол подхвърлил в патрулната кола 150 лева. Наложена му е парична гаранция от 500 лева.

В ранните часове на днешния ден 50- годишен криминално проявен мъж подхвърлил 20 лева, за да не бъде проверен. Той е задържан за 24 часа.

Предвиденото от закона наказание за престъпленията, в които са обвинени тримата, е лишаване от свобода от  2 до  10 години и глоба от пет хиляди до петнадесет хиляди лева. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Община "Марица" помогна на семейството, чиито роднини загинаха в Солинген

6 000 лева еднократна помощ отпусна община „Марица“ за пострадалото семейство Жилови от село Костиево, чиито син, снаха и две внучета загинаха при пожар в германския град Солинген.  Предложение за помощта беше внесено от кмета на общината Димитър Иванов като допълнителна точка. С едноминутно мълчание беше почетена паметта на загиналото в Германия..

публикувано на 28.03.24 в 15:38

Според разчетите на EVN парното в Пловдив поскъпва с 13 % от юли

От 1 юли парното и топлата вода в Пловдив трябва да поскъпнат с 13% според моментните разчети на EVN, които притежават Топлофикацията в града. В следващите три месеца прогнозата може да се промени, но ако ситуацията се запази, през предстоящия отоплителен сезон парното на пловдивчани ще струва близо 157 лева за мегаватчас. От EVN, които снабдяват с..

обновено на 28.03.24 в 15:28

ОбС предостави терена до църквата "Свети Николай" за застрояване

Без сериозни дебати пловдивските общински съветници дадоха 600 кв. м. зелена площ на митрополията с опция за застрояване. Теренът се намира в квартал „Отдих и култура“ и е в непосредствена близост до църквата „Свети Николай“, която е построена върху земя частна общинска собственост. За целта се променя Подробният устройствен план...

обновено на 28.03.24 в 15:27

Скандал в Общинския съвет провали разширяването на синята зона в Смолян

След близо час бурни дебати кметът на община Смолян Николай Мелемов оттегли предложението си да се разшири синята зона в града. Според внесената от него докладна записка зоните за платено паркиране трябваше да се увеличат от 5 на 13, като освен такива в централна градска част са включени още 4 паркинга, част от които в квартал „Райково“...

публикувано на 28.03.24 в 15:09

Арестуваха 16 души при спецакция в Пазарджишко

16 души са арестувани в Пазарджишко за изминалото денонощие при масирана спецоперация на полицията за противодействие на престъпността. Разкрити са общо 35 престъпления, открити са и двама души, обявени за издирване. Акцията е била насочена срещу битовата престъпност и контрола на шофьорите-нарушители, като целта е била да се обхванат и..

обновено на 28.03.24 в 12:58