Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Свлачище застрашава новоизграден път във Велинградско

| обновено на 05.03.21 в 11:50

Активирало се свлачище край Велинград застрашава да разруши новоизградения път до селата Абланица, Цветино и Магарево. Пътят е единствената връзка с другите населени места, затова спешно започва изграждането на подпорна стена, каза кметът на Велинград Костадин Коев:

"Това е старо свлачище, което се активизира заради валежите, които паднаха миналия месец. Пътят е чисто нов, изграден със средства от фонд "Земеделие". И ако не вземем необходимите спешни мерки да изградим една подпорна стена, която да го укрепи допълнително, в един следващ момент, ако дойдат пак валежи, има вероятност пътят да бъде отнесен. Тогава трябва да изградим пътя отново за наша сметка. Затова на последната сесия на Общинския съвет гласувахме да се отпуснат 120 000 лева, с които да се изгради подпорна стена", каза Костадин Коев. 

По думите му законът позволява при подобни извънредни ситуации съкращаване на процедурата по избор на изпълнител чрез директно възлагане.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

ОбС - Пазарджик гласува отстраняването на председателя си

Отстраняването на председателя на Общинския съвет в Пазарджик Найден Шопов ще гласуват съветниците в града. Предложението идва от съветника Благо Солов и включено в края на  дневния ред като точка 39 от днешната сесия. В мотивите си за Солов посочва, че системно  в продължение на повече от три месеца  Шопов не изпълнява задълженията си..

публикувано на 25.04.24 в 06:31

В Карлово показват военна техника и въоръжение за 6 май

С редица прояви военнослужещи от страната ще посрещнат 6 май - Деня на храбростта и Празника на Българската армия. Началото на събитията в страната е днес, 25 април, в гарнизон Карлово на площад „20 юли“, от 16.00 ч, където 61-ва Стрямска бригада организира статичен показ на стрелково въоръжение и екипировка, демонстрация на елементи от..

публикувано на 25.04.24 в 06:26

Гневни брестовичани блокираха Околовръстното на Пловдив

Жителите на Брестовица блокираха за по-малко от час, по време на най-натворения трафик връзката между Пещерско шосе и околовръстния път на Пловдив. Хората протестират заради мръсната вода в селото, но проблемът остава нерешен от четири години. Още преди 17 часа две групи протестиращи тръгнаха от двете посоки на надлеза при детелината на..

обновено на 24.04.24 в 20:08

ПП внася предложение за оставката на председателя на НС Желязков

На утрешното заседание НС ще разгледа внесеното от ПП в деловодството на парламента предложение за оставката на председателят Росен Желязков, това обявиха в Пазарджик съпредседателите на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Асенн Василев. Като мотив те посочиха системното неизпълнение на законодателната програма от страна на Желязков. „ Цялостно..

публикувано на 24.04.24 в 20:07

В Карлово набелязаха мерки срещу престъпността

Мерки за предотвратяване на престъпленията обсъдиха в Карлово директорът на пловдивската полиция ст. Комисар Георги Чергов и кмета на общината Емил Кабаиванов. Сред една от тези теми бе и видеонаблюдението в града, за чието подобряване и разширяване на обхвата му кметът д-р Кабаиванов изрази готовност. Според краткия доклад на..

публикувано на 24.04.24 в 19:52