Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Ранно Утро с "Шейкър"

| обновено на 07.03.21 в 08:18

Ден преди празникът на жената, разглеждаме събития и идеи за специалния ден, на майката, на вечната муза и на онази уж по-слаба част от човечеството, която по чудо се справя с всичко!

Надежда Дерменджиева, изпълнителен директор на Български фонд за жените, ни разказва за дискусията „Филантропия за женски права“, която ще се случи на 8 март, а участие в нея ще вземат представителки от различните сфери на професионалното развитие. Какво е филантропия, какво е социална промяна и как двете са свързани? Защо е важно да инвестираме в потенциала и правата на момичетата и жените? Това са само част от въпросите, които ще разгледа дискусията.

„Замлъкване“ е движенчески спектакъл вдъхновен от енигматичния филм „Персона” на Ингмар Бергман, който проследява процеса, през който преминава една жена в отказа си да говори и да приеме ролите си на актриса, майка, съпруга. За постановката разговаряме с режисьора Елена Панайотова и с композитора Емелиян Гацов – Елби.

Започваме след новините в 7.


Още от категорията

"Точно днес" – лятно и цветно за доброто и добрините на 23 юни

За десети пореден път Пловдив избра най-добрите си хора. Това стана в юбилейната кампания „Пловдив – град на доброто“, в която се включиха много пловдивчани със свои номинации. Гласовете им ще чуем в репортажа на Екатерина Костова. Дарителството на плазма и човешката  солидарност през погледа на Димитър Йонов от Пазарджик, който след битката с..

публикувано на 22.06.21 в 15:41

„Ден след ден“ и пловдивските сюжети на 22-ри юни

С протест срещу дрогиран млад шофьор, убил двамата си спътници, с рухнала тухлена къща, заради направен в съседство изкоп за нова сграда и с „узаконеното“ движение на 350 тротинетки Пловдив влиза в новините.  Към трите теми се добавя и инициативата на държавата да популяризира ваксинацията на ромското население, а най- големият квартал в..

публикувано на 22.06.21 в 14:33

Проф. Евгений Шевкенов в "Добро утро, ден!"

"Добро утро, ден!" е със световноизвестния цигулар и диригент проф. Евгений Шевкенов . През юни той свири в родния си град на Международния фестивал на камерната музика в Стария Пловдив. Евгений Шевкенов е артистичен директор на утвърдения форум. Пловдивчанинът има изключително успешна кариера в чужбина. Цигуларят живее и работи във Виена, участва в..

обновено на 22.06.21 в 14:07

Любов и действия във „Вход свободен“

Днес говорим за финала на проекта „Извънредно огледало“ и за представлението „"Ромео и Жулиета" от кв.100липиНоВо!“, този петък, от 12 часа. Разговаряме с психолога Емилия Крушков, от „Обединени професионалисти за устойчиво развитие“ Пловдив.  Рубриката „Предразсъдъци и следразсъдъци“, следва своя ход, както и минутите за кино. Вторник е.....

обновено на 22.06.21 в 09:29

„Точно днес“ - ковид истории и щрихи от САЩ

Искаме или не – ковид предизвикателствата продължават да управляват живота ни. Лятото няма как да не намали бдителността ни, но е факт – Covid-19 не си е отишъл, желаещите да се ваксинират не се увеличават, а Министерството на здравеопазването излиза с нова стратегия. Заплашва ли ни нова вълна и как появата на индийския вариант ще..

публикувано на 21.06.21 в 16:09