Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Незаключени теми "Точно днес"

| обновено на 21.03.21 в 17:23

22 март е началото на поредния локдаун в страната. Затворени ще са ясли, детски градини, училища, магазини над 300 квадратни метра, кина, театри, фитнеси..... Не е ново, живели сме го, а и както се намеква- не се знае дали ще продължи само 10 дни.

Ефектът "затворено- отворено" е централна тема в предаването от 6.00 до 9.30 часа. От мола до ски пиститите проверяваме какво костват мерките за здраве. Ше чуем Иван Иванов, който представлява Асоциацията на ритейл парковете в Пловдив.  За избора между бизнес и здраве ще е и сюжетът от Пампорово. Курортът остава отворен, а решението за това бе взето след настояване от страна на сдружението "Заедно за Чепеларе", откъдето дори заплашиха с протест. Председателят му Тонка Динчева сподели арумените за тази позиция, към нея ще добавим и коментар от изпълнителния директор на дружеството Мариан Беляков.

Ще може ли община Пловдив да осигури дежурни детски ясли в 10- те дни на локдаун е тема на разговор със заместник - кмета Стефан Стоянов.

За подготовката на членовете на секционните комисии в област Пловдив ще говорим с председателя на 17 РИК Дарина Тодорова.

И още - 50 години след пръвото излъчване от БНТ Пловдив е интервюто с директора на центъра Десислава Шишманова.

Екатерина Костова разказва за библиотекотерапията в Пещера.

А в "Добро утро, ден" стартира седмица с  художника Емил Миразчиев.

Още от категорията

Посрещаме лятото с "Вход свободен"

Ще дадем старт на новата работна седмица и на летния сезон с вълнуващи теми.  Ще говорим за кафето и за перлите, не просто като бижу, а като лекарство.  Предстои ни среща и с Ива Петкова, с която ще си поговорим повече за майките пред бърнаут.  Няма да пропуснем и рубриката на колегата Жоро Пеев - "Предразсъдъци и следразсъдъци".  Започваме след..

обновено на 21.06.21 в 09:25

"Точно днес" започва лято 2021

На 21 юни идва астрономическото лято и отмерваме най-дългия ден в годината.  Посвещаваме част от темите "Точно днес" на Свети Дух. Говорят х ората от село Дедево за празника им, в репортажа на Екатерина Костова  За празника на община Калояново говорим с и.д. кмета  Веселин Бонов , който бе избран на този пост до провеждане на избори. Картата на..

публикувано на 20.06.21 в 15:45

Гласовете ви чувам в Клуб "Неделя"

People of Maha е  българо-бразилски проект, който преди 3 години събира 3 момичета в софийска алтернативна рок група със своя авторска музика и огромна любов към сцената. Дефинират музикалния си стил като ретро-футуристичен рок с вдъхновения от поп, класически рок, блус, хард рок и други. Днес в предаването ще ви срещнем с младите дами от групата, за да..

публикувано на 20.06.21 в 12:15

"Добро утро, ден!" с доц. Красимира Кръстанова

Доц. д-р Красимира Кръстанова – преподавател в ПУ „Паисий Хилендарски“, културен антрополог и дългогодишен декан на Философско-историческия факултет,  гостува в рубриката „Добро утро, Ден“. Тя е уверена, че знанието винаги може да ни помогне да действаме по-разумно, ако познаваме както хората, така и отношенията между тях, тъй като  всяко..

обновено на 20.06.21 в 11:27

Неделно с „Шейкър“

Времето, винаги, налага своите промени. Този път, става дума за начина ни на живот. Ще си говорим за „живите места“ на България. Това е нов термин, засега. Свързан с живота, извън големия град. Коментираме темата с Гавраил Гавраилов, социолог, изследовател и автор на няколко книги за селски туризъм. Гостува ни и режисьорът Андрей Христозов, за..

обновено на 19.06.21 в 16:15