Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Герган Ценов: От гласуването зависи животът ни напред

| обновено на 04.04.21 в 14:10

В денят на вота ви срещаме с музиканта Герган Ценов, който изказва своето убеждение в необходимостта от упражняване на вота, по един интересен начин, развенчавайки няколко мита свързани с гласуването.

Герган Ценов – музикален директор на създадения от него камерен ансамбъл „Ценов“, с който изпълнява приоритетно произведения от български композитори.

Завършва пловдивското музикално училище „Добрин Петков“ в Пловдив, след което завършва три отделни магистърски степени - по оперно и оркестрово дирижиране в Националната музикална академия „Проф. П. Владигеров“ в София, по пиано в Университета в Монтклер в Ню Джързи (САЩ) и по оркестрово дирижиране в Джулиард Скуул в Ню Йорк.

Автор на  наскоро публикуваният сборник с разкази и новели, озаглавен „Накрая авторът умира“.

В момента Герган Ценов живее в Орландо (Флорида).

Още от категорията

ГЕРБ - СДС и ИТН в спор за първото място на предрочния вот

Три седмици преди предсрочните парламентарни избори дистанцията между ГЕРБ-СДС и „Има такъв народ“ е минимална - 1,5%. Това показват данните от национално представително проучване на Изследователски център „Тренд“, проведено от 11 до 18 юни по поръчка на в. „24 часа“. В следващото Народно събрание ще влязат със сигурност 6 политически сили, а още една..

публикувано на 22.06.21 в 11:34
Румяна Дечева

Жителите в по-отдалечените места имат недоверие към машините

Избори с машини, първият подобен вот в България, защото ще трябва да го проведем без традиционните бюлетини. Разговор по темата с Румяна Дечева, заместник-председател на обществения съвет към ЦИК. Дечева каза, че може би има опасения у всеки от нас, защото на 11 юли задължително ще трябва да изберем машината. " Много малко от нашите съграждани преди..

публикувано на 21.06.21 в 09:43

Областният обсъди готовността за изборния ден с 16 РИК и РДПБЗН

Медицински екипи, машини за вода и щандове за храна ще бъдат осигурени в панаирните палати, в които ще се предават изборните книжа от вота на 11 юли в Пловдив – съобщи областният управител Ангел Стоев.  На среща с екипа на 16 РИК Пловдив град той е обсъдил организацията на изборния процес, както и опровергания преди няколко дни от председателя..

публикувано на 18.06.21 в 13:43

ГЕРБ - СДС и ИТН с изравнени сили преди изборите на 11 юли

Надпреварата за първото място на изборите за 46 НС се свежда до сблъсъка между ГЕРБ - СДС и "Има такъв народ". Това показва представително за пълнолетното население на страната проучване, проведено от "Сова Харис" по поръчка на Dir.bg в периода 10-15 юни 2021 г. сред 1000 български граждани по метода на стандартизираното face-to-face интервю в дома..

публикувано на 18.06.21 в 13:00

Равна подкрепа за ГЕРБ - СДС и ИТН три седмици преди вота

„Има такъв народ“ и ГЕРБ-СДС са с абсолютно изравнени позиции за предсрочните избори на 11 юли, сочи проучване на „Галъп интернешънъл болкан“, направено по поръчка на Българското национално радио (БНР). Това е една от интригите – за първото място на вота, което в момента е невъзможно да се предвиди. "Спадът на ГЕРБ може да се дължи на действията на..

обновено на 17.06.21 в 14:44