Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът поздрави ромите за техния празник

Кметът на Пловдив Здравко Димитров отправи позравителен адрес по случай 8 април – Международен ден на ромите. 

"Днес отправям поздравления към всички жители на Община Пловдив от ромски произход.

Вече 50 години ромите по света имат своя празник на 8 април, когато е основано и световното ромско движение за утвърждаване и развитие на културата и идентичността на етноса.

Хилядолетният Пловдив  е пример за мирното съжителството на българи, турци, роми, арменци, евреи и други народности, а Община Пловдив винаги е подкрепяла етническата и религиозната толерантност.

Пожелавам Ви да съхраните и развиете своята идентичност и култура, да запазите своите корени и традиции и заедно да продължим да работим за просперитета на нашия град!

Бъдете здрави и щастливи!

Честит празник!"




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Заловиха молдовски гражданин, превозвал мигранти по "АМ "Тракия"

Районна прокуратура - Пловдив привлече като обвиняем 22 годишен молдовски гражданин за трафик на мигранти. Той е заловен на 24.03.2024 г. на автомагистрала „Тракия“ до село Труд. При проверката  управлявания от него автомобил, взет под наем, са открити деветима  чужденци,  граждани на Сирия, опитващи се да преминат незаконно през страната.  Сред..

публикувано на 29.03.24 в 17:32

За два часа затвориха АМ "Тракия" заради запален турски ТИР

Движението и в двете посоки на АМ "Тракия" беше спряно за коло два часа заради самозапалил се турски ТИР, превозващ захар към София.   Инцидентът е станал на 70 -ия километър на магистралата. Незабавно са изпратени пожарни от Пазарджик и от Септември, но гасенето е затруднено заради високите температури и въпреки, че камионът е в аварийната лента,..

публикувано на 29.03.24 в 16:57

Тръгва нова линия между Карлово и Калофер от 1 април

Нова автобусна линия по направление Карлово – Калофер – Карлово тръгва от 1 април, съобщи пред Радио Пловдив кметът на Ботевия град Драгомир Боев.  Тя ще вози пътници всеки работен ден от Карлово до Калофер в 11 часа, а връщането от Калофер до Карлово е от 12.10 часа. "Линията е много удобна, защото обичайно калоферци пътуват сутрин в 8.30 ч...

публикувано на 29.03.24 в 13:48

Затварянето на Бетонния мост се отлага за лятото

Бетонният мост ще бъде затворен след 15 юни и трябва да е готов за Коледа . Договореност за това е постигната с ръководството на НКЖИ,  съобщи кметът на Пловдив Костадин Димитров. Идеята е да се работи през летните месеци, когато трафикът е по-малък, заради отпуските. Кукленско шосе пък се очаква да бъде завършено след 45 дни и да поеме трафика..

обновено на 29.03.24 в 13:44

Осигуриха 1,3 млн.лв. за емблематичните културни събития в Пловдив

През 2024 Фондация „Пловдив 2019“ ще инвестира 1 300 000 лв. в големите събития на града.  Управителният съвет на Общинска фондация „Пловдив 2019“ е гласувал увеличение с 300 хиляди лева на бюджета на програма „Фестивали и големи събития“ в Пловдив, като по това перо за тази година се отделят общо 1 милион и 300 хиляди лева. За нея бяха получени..

обновено на 29.03.24 в 13:43