Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Следизборният политически покер „Ден след ден“

Днес се очаква ЦИК да обяви разпределението на мандатите в 45-я парламент, а до края на седмицата водачите на две листи трябва да представят заявление от кой район ще бъдат депутати. Дотогава на час по лъжичка старите и новите играчи /си/ подават знаци за парламентарни формули, конфигурации, подкрепа – открита или не за ново мнозинство. Следизборни заявки направиха от БСП, от ГЕРБ, от ДБ и „Изправи се! Мутри вън!“. Мълчат новият играч Има такъв народ и от ДПС.

Какво ни казват или не искат да ни кажат политиците ще питаме близкия до президента политолог Слави Василев и  журналиста Валерия Велева.

Освен неяснотите около политическото пренареждане ще говорим и за неяснотите около ваксината на АстраЗенека. НОЩ отправи препоръки за бдителност към жените под 60 години, други държави към младите хора, трети пък ваксинират само възрастни с ваксината на Астра. За риска от тромбози ще попитаме пловдивския съдов хирург доц. Васил Паница.

Слушайте ни от 15 до 17 часа!


Още от категорията

(Не)решени уравнения "Точно днес"

Изборите не подредиха политическия пъзел, частите се разместиха още повече, а преди 11 юли тече ново напасване. Зад борда на 45 парламент, поотделно, патриотичните формации се договарят за ново обединение. Ще успеят ли, на каква база, на каква цена и с каква кауза? По темата разговаряме с Борис Ячев -  зам.- председател на НФСБ и областен председетел на..

публикувано на 13.05.21 в 17:37
Изложба на Васил Василев-Зуека в галерия УПАРК

От напрежението до смеха "Ден след ден"

Изборите за 46-то НС – какви са предизвикателствата пред новата ЦИК? Как ще гласуваме, ако сме на почивка и как ще се организира машинния вот в чужбина? Отговорите ще са на говорителката на комисията Росица Мaтева в началото на днешното предаване "Ден след ден".  Първо заседание на служебното правителство днес. Kак започва то, в какви..

обновено на 13.05.21 в 14:36

"Добро утро, ден!" с Ивомир Игнатов - Кени

В "Добро утро, ден!" тази седмица ни гостува Ивомир Игнатов, познат на всички пловдичвани като Кени ! Актьорът Ивомир Игнатов – Кени е възпитаник на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в специалността „Актьорство за куклен театър“. Творческото му лице е многопланово – работи като комик, клоун, кукловод, драматичен актьор, сценарист, режисьор.  След като през..

обновено на 13.05.21 в 13:57

"Вход свободен" в ритъма на пролетта

След дълго очакване, студени дни и отложени очаквания пролетта най-после заприлича на себе си, превъзмогна колебанията си и влезе в пълно владение на територията. Пролетната умора упражняваше  ленивата си диктатура чак докто не се раззелени и последното голо дърво. Сега вече е време за радост, за ново начало и надеждата, дошла с великденските празници,..

публикувано на 13.05.21 в 09:34

За трудните маршрути към целта - "Точно днес"

Служебният кабинет пое щафетата на управлението с амбицията за почтеност, прозрачност и професионализъм. Без да се ангажира с пълно решаване на проблемите в държавата, новият  служебен премиер Стефан Янев обеща екипът му да постави началото на този очакван процес. А единственият начин за справяне с кризите той видя в обединението на нацията, в..

публикувано на 12.05.21 в 17:15