Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов инспектира строителството на Околовръстното и стадион "Хр. Ботев"

| обновено на 11.04.21 в 16:10
5
Снимка: Правителствена пресслужба

В следващите два месеца България ще получи 2,7 милиона дози от ваксината на „Пфайзер“. Това обяви премиерът Бойко Борисов и прогнозира, че май месец - с вече ваксинирани над 3 милиона и оздравели, ще имаме колективния имунитет.

Заедно със здравния министър Костадин Ангелов и спортния Красен Кралев Борисов провери ремонта на Околовръстното шосе на Пловдив и на спортна зала към училището в асеновградското село Тополово.

След това министър-председателят посети Мулдавския манастир, за чиито ремонт са осигурени над 3 милиона лева. В Пловдив премиерът се увери на място как върви реконструкцията на стадион „Христо Ботев“. На пловдивски терен домакин на Борисов беше Дани Каназирева, която вече е депутат от ГЕРБ от Пловдивска област.

Околовръстното шосе на Пловдив

"След като първият лот на Околовръстното го завършихме на 3 км, сега работим на четвъртия. Поставяме изцяло нова основа, разширяваме платното, така че нещата се движат по график", обясни Борисов.

В момента в ремонт е участъкът на Околовръстното шосе от кръстовището за Коматево и Първенец до кръстовището с Кукленско шосе.

Спортната зала в Тополово

Борисов посети асеновградското село Тополово, където се изгражда многофункционална спортна зала за волейбол и баскетбол. Тя ще се използва и като физкултурен салон на ОУ „Отец Паисий“. Очаква се обектът да бъде завършен до два месеца. За него правителството отпусна над 800 000 лева. 

„Направихме много за образованието“, изтъкна премиерът Борисов и изрази надежда тази политика да продължи и занапред. На място с премиера беше и министърът на младежта и спорта Красен Кралев. 

В Тополово премиерът съобщи, че България ще получи 2,7 милиона ваксини на "Пфайзер". Те са осигурени благодарение на европейската солидарност и с бързи и дипломатични действия от наша страна. Предстои да бъдат уточнени доставките на дозите от ваксината по седмици, както и разпределението към личните лекари. "Хората могат да бъдат спокойни, че имунизацията ще върви с пълна сила", подчерта Борисов. 

Очакват се и 2 млн. ваксини на Янсен, където обаче също има проблем. „Явно търговската война продължава, цената на Пфайзер се вдига постоянно. В началото бе на 12 евро, сега е на 15 евро, а от 2022-а – по 19,5 евро”, каза премиерът.

От своя страна здравният министър Костадин Ангелов обяви, че се обмисля разхлабването на още от противоепидемичните мерки с оглед на спада в заболеваемостта. Това е добра индикация, че мерките работят и ако продължава тази тенденция, обсъждаме разхлабването и на други мерки, посочи министър Ангелов.

При инспекцията на строителните дейности премиерът отново подчерта, че ГЕРБ е първа сила.

„С право можем да кажем, че като първа политическа сила на изборите хората одобряват тези мащабни ремонти, строителства и всичко, което се прави по регионите. Доволен съм от темпа на работа”, каза по време на инспекция Бойко Борисов.

Мулдавския манастир

След Тополово министър-председателят посети Мулдавския манастир. Той пое ангажимент държавата да помогне допълнително със средства за обновяването на храма и залата в комплекса. 

„Всичко, което се направи, остава за хората“, изтъкна Борисов и добави, че в момента се изгражда пътят до манастира, както и водопровод, който да осигури нормалното водоснабдяване на целия комплекс. Двата проекта са на стойност от близо 3 милиона лева. 

Стадион "Христо Ботев" в Пловдив

Бойко Борисов дойде и в Пловдив, за да проследи реконструкцията на стадион "Христо Ботев". Държавата отпусна за строителството 25 млн. лева. 

"Браво на тези момчета! Това ще стане прекрасно съоръжение. Строи се много“, заяви премиерът и посочи, че е много доволен. Борисов изрази увереност, че след като бъде завършен, стадионът ще може да приеме финал на голям европейски клубен турнир по футбол. 

Близо 48 000 000 лв. са инвестирани за реконструкцията, модернизацията и оборудването на стадиони в България през последните години. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

По разчетите на EVN парното в Пловдив поскъпва с 13 % от юли, за тока нищо е ясно

От 1 юли парното и топлата вода в Пловдив трябва да поскъпнат с 13% според моментните разчети на EVN, които притежават Топлофикацията в града.  Заместник  - председателят на УС на дружеството Калина Трифонова обясни, че разчетите им са във основа на съществуващите регулации и наредбата за ценообразуването, която предвижда признаване на..

обновено на 28.03.24 в 17:01

Птичи грип порази кокошки в Цалапица

Причинителят на инфлуенцата е установен в птицеферма за отглеждане на кокошки носачки, където се отглеждат над 86 000 птици, съобщават от БАБХ Около засегнатия животновъден обект са определени 3-километрова предпазна зона, в която попадат Цалапица и Стамболийски.  В 10-колиметровата  наблюдавана зона около огнището на болестта попадат..

публикувано на 28.03.24 в 16:28

Община "Марица" помогна на семейството, чиито роднини загинаха в Солинген

Общинският съвет "Марица" отпесна 6 000 лева еднократна помощ за пострадалото семейство Жилови от село Костиево, чиито син, снаха и две внучета загинаха при пожар в германския град Солинген.  Предложениета за помощта беше внесено от кмета на общината Димитър Иванов. С едноминутно мълчание беше почетена паметта на загиналото в Германия семейство, а..

обновено на 28.03.24 в 16:06

Арестуваха насилник, пребил жестоко 91-годишния си баща

Син, пребил  жестоко 91-годишния си баща и заплашил с убийство сестра си, бе арестуван по обвинение за тежка форма на домашно насилие, съобщиха от пловдивската Районна прокуратура. Потресаващият инцидент е станал на 16 март тази година в Сопот.  Седмица преди това, 50-годишният мъж отправил закана за убийство към собствената си сестра, което тя,..

публикувано на 28.03.24 в 15:44

ОбС предостави терена до църквата "Свети Николай" за застрояване

Без сериозни дебати пловдивските общински съветници дадоха 600 кв. м. зелена площ на митрополията с опция за застрояване. Теренът се намира в квартал „Отдих и култура“ и е в непосредствена близост до църквата „Свети Николай“, която е построена върху земя частна общинска собственост. За целта се променя Подробният устройствен план...

обновено на 28.03.24 в 15:27