Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Корейски гигант може да инвестира в „Тракия икономическа зона“

Кметът Здравко Димитров се срещна с корейска бизнес делегация, проучваща възможностите да инвестира в „Тракия икономическа зона“. Водачът на делегацията от Южна Корея Сун Хо Банг е президент на филиала на Филипс във Великобритания, чиято основна дейност е производството на батерии.

Гостите бяха категорични, че проявяват силен интерес към инвестиция в Тракия икономическа зона и единствено пандемията е осуетила досегашна тяхна визита под тепетата, като следващото им посещение ще бъде заедно с мениджърския екип на фирмата за уточняване на подробности за сътрудничеството.

На срещата присъства и Слави Бинев, който е вицепрезидент на Световната федерация по таекуондо, която се ръководи от  Сунг Банг. 

В разговорите участваха още заместник кметът по “Oбразование, бизнес развитие и европейски политики” Стефан Стоянов и Пламен Панчев, изпълнителен директор на ТИЗ.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Министърът на МВР отхвърли обвиненията за провокация срещу Димитър Стоянов

МВР свиква Национално съвещание, след празниците, във връзка спредстоящите избори и противодействие на търговията с гласове, това съобщи в Пазарджик министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.  Интерактивна карта ще следи в кои райони се купуват гласове, каза Калин Стоянов:  "Става въпрос за система, която онлайн ще дава информация къде, кога,..

публикувано на 24.04.24 в 13:06

Брестовица отново на протест заради замърсената с манган вода

Жители на Брестовица организират пореден протест, като в края на работния ден (17 ч.) ще блокират Околовръстния път и Пещерско шосе в Пловдив. Недоволството им е породено от качеството на питейната вода в селото, която е с наличие на манган, мътна и негодна за пиене. „Повече няма да се отлага проблемът и да се правят компромиси с питейната..

обновено на 24.04.24 в 11:23

Арменската общност отбелязва 109 г. от геноцида над арменския народ

С кръводарителска акция арменската общност в Пловдив отбелязва 109-та годишнина от  геноцида над народа им. Тя ще премине под надслов "Дарена кръв за пролята кръв" и ще се проведе на площада пред Общината от 11 до 15 ч. Идеята е ужасът на кръвопролитията да бъде превърнат в безценен дар за живот. На днешната дата през 1915 г. в османската..

обновено на 24.04.24 в 11:23

Иван Петков-Бебето отново ще води листата на БСП в Пловдив

На свое заседание снощи Градската конференция на БСП – Пловдив подреди листата си за предстоящите парламентарни избори. С близо 71% от  гласовете социалистите определиха за водач на листата си Иван Петков.  След него се нареждат Катя Стоилова, Анастас Ангелов, Теодор Христов, Филип Бакалски, Стефан Георгиев, Пламен Назаров, Йовка Златева, Румен..

публикувано на 24.04.24 в 10:23

Панаир на учебните предприятия „Млад предприемач“ започва в Пловдив

В Пловдив се открива XXVII Панаир на учебните предприятия „Млад предприемач“. В него ще участват над 700 ученици със 124 учебни предприятия от България, Румъния и Сърбия и др. Участниците  имат дейности в различни сфери: недвижими имоти, банкова дейност, застраховане, търговия на едро и дребно с различни хранителни и нехранителни стоки;..

обновено на 24.04.24 в 07:24