Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шефът на "Трафик - секюрити" задържан за наркотици, той отрича

Бизнесменът твърди, че е жертва на полицейски натиск, заради разследвания на притежавания от него сайт

| обновено на 13.04.21 в 15:52

Районна прокуратура - Пловдив е  образувала бързо производство срещу собственика на компанията за охранителна дейност „Трафик – Секюрити“ Александър Апостолов,  за употреба и притежание на наркотични вещества. 
 

Известният бизнесмен е бил задържан вчера (12.04.2021-понеделник)  при полицейска проверка в рамките на акцията за контрол на правилата за движение.  

По неофициална информация, това е станало в района на бул. „Шести септември“, където той е спрян с колата си „Мерцедес“ и подложен на тест за наркотици, който се е оказал положителен.  След това  Александър Апостолов е дал и кръвна проба. 

При последвалото претърсване в жилището му, укрити в гардероб са намерени количества бяло прахообразно вещество  и 10 таблетки „Ксанакс“.  

В резултат на това бизнесменът е бил задържан за 24 часа по Закона за МВР. По делото са разпитани свидетели и са назначени химически експертизи. Разследването по случая продължава.   

Междувременно на пресконференция собственикът на компанията за охранителна дейност „Трафик – Секюрити“ Александър Апостолов заяви, че е жертва на полицейски натиск заради разследвания на притежавания от него информационен сайт - “Трафик нюз“.

В своята версия Апостолов твърди, че вчера е извършил нарушение на правилата за движение и е бил спрян от полицейски патрул. Тестът му за алкохол бил отрицателен, а този за наркотици сочел наличие на опиати. При обиск в дома му са намерени таблетки „Ксанакс“, както и бяло прахообразно вещество. 

Пред журналисти Апостолов отрече да е употребявял каквито и да е наркотици, както и намерените в дома му вещества да са негови. Обяснението му е, че за момент обискиращите са били извън  погледа му и вероятно са били подхвърлени. 

Апостолов е дал кръвна проба, резултатите от която се очакват след около месец. Той ще сезира звено „Вътрешна сигурност“ на МВР, както и Главна прокуратура. 

Според него това е атака заради разследвания на сайта за полицейска закрила срещу организатори на проституция, както и за злоупотреба със служебно положение при разследвания за наркотици.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Оградата на Небет тепе е недопустима и не е съгласувана с НИНКН и МК

Оградата на Небет тепе трябва да се премахне, защото е недопустима и не е съгласувана с НИНКН и Министерство на културата, се казва в нова, втора за тази седмица позиция на Института за опазване на културното наследство. От там уточняват, че становището им е последователно и непроменено от 2022 година досега, като препоръката  към община..

обновено на 19.04.24 в 15:23

Тържествено откриват Градската градина на Пловдив

С богата тридневна програма официално откриват обновената Първа градска градина в България, създадена 1878 година в Пловдив. Церемонията по откриването започва след малко повече от два часа на централната алея в градината на ул. „Христо Г. Данов“.  Веднага след прерязването на лентата пространството ще бъде огласено от Държавна опера –Пловдив...

обновено на 19.04.24 в 15:22

Предстоят спорове дали ул. "Христо Г. Данов" да бъде пешеходна

Шест комисии в Общинския съвет допуснаха в зала да се гледа предложението на районният кмет Георги Стаменов част от улица „Христо Г. Данов“ да стане пешеходна зона. Мнението на съветниците от различните групи в Общинския съвет не е еднозначно, тъй като има протести и от страна на живущите в този участък, както и на собствениците на магазини, а..

обновено на 19.04.24 в 15:14

7 г. затвор за командоса, убил полицай в любовен триъгълник

С окончателно решение Върховния касационен съд наложи ефективна присъда от 7 г. затвор за бившия сержант от карловската бригада Ангел Желязков.    На 20 май 2018 година той уби полицая Добромир Лазаров в "Кючук Париж" след яростен скандал за жена, която споделяли и двамата.   Делото премина през няколко противоположни обрата, като първоначално..

публикувано на 19.04.24 в 15:04

Обмисля се 2-ри май да бъде неучебен ден в цялата страна

МОН обмисля да предложи 2-ри май да бъде неучебен ден в цялата страна, съобщи служебният министър Галин Цоков в Пловдив.  Предложението ще бъде взето днес или най-късно утре, след анализ на всички данни от страната. Тъй като много кметове на общини вече обявиха 2-ри май за неучебен, министърът уточни, че подобно решение на просветното ведомство ще..

обновено на 19.04.24 в 13:39