Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Епископската базилика на Филипопол приема посетители

| обновено на 19.04.21 в 09:59

От днес, ден след официалното откриване, Епископската базилика на Филипопол започва да приема посетители. 

По пътеки от закалено стъкло могат да се разгледат близо 2 000 кв. метра уникални мозайки, експонирани на две нива. Има атрактивни зони, учебен детски кът, работилница за реставраторите и изложбено пространство.

Цените на билетите за вход в най- новия музей в града са определени от Пловдивския общински съвет още преди месеци. Единичният билет за възрастни е 12 лева. Учениците ще плащат по 5 лева за билет.  

Има намаления за групови посещения, родители с деца и комбинирани посещения. 



Още от категорията

Филм за Планетариума в Смолян и с пловдивска премиера

Документалният филм „Моята Звездна Приказка“ е дело на екипа Андрей Христозов – режисьор, Стефан Димов – оператор и Борис Зафиров – организатор терен и интервюиращ. Филмът е 15 минутен разказ за миналото и настоящето, на единствения Планетариум с астрономическа обсерватория в България. Той отваря врати на 6 септември 1975 година. Теменужка..

обновено на 20.06.21 в 11:21

В "Срещите" - за творчеството и хаоса, наречен живот

Тази събота гост на „Срещите” е проф. Александър Шурбанов . С видния интелектуалец си говорим за прекрасния хаос, наречен живот; за доброто и злото. Разбира се, ще говорим за Бога, за творчеството и творците днес, за Шекспир... И за нас българите, живели при социализма като деца, и как вече повече от 30 години все не можем да пораснем...

обновено на 19.06.21 в 09:21

Деметра Дулева представя "Преобърнати съзвездия"

Книгата на Деметра Дулева „Преобърнати съзвездия“ ще бъде представена в Културен център ТРАКАРТ в рамките на  литературния фестивал „Пловдив Чете“ в 11.30.  Това е вторият роман на писателката с дипломатическа кариера след  „Странстващия албатрос“, спечелил наградата „Перото“ за най-добър дебют и номиниран за роман на годината на Фондация  „13..

публикувано на 19.06.21 в 08:57

Концерт "Завинаги в сърцата" с музиката на Милчо Левиев

Концерт „Завинаги в сърцата“ с музиката на гениалния Милчо Левиев ще се състои в събота на сцената на Дома на културата „Борис Христов“ в Пловдив. Той ще събере на една сцена известни у нас и по света музиканти, които са приятели на маестро Левиев. „Завинаги в сърцата“ ще представи една от последните творчески идеи на композитора Милчо..

публикувано на 18.06.21 в 16:47
Поетесата Ина Иванова е една импровизирана разходка из любимата й Грабна база - Пловдив.

"Вкусът на лятото" с поетесата Ина Иванова на Гребния канал

В предстоящите месеци  ще ви срещаме с различни по занимания, интереси, светоглед, емоции и още куп критерии, личности. С нашите събеседници си говорим за любими неща, за нещата от значение, или онези , които просто ни карат да се усмихваме! Основно в срещите от "Вкусът на лятото" ще бъде споделянето на нашите разходки из предпочитаните от..

обновено на 18.06.21 в 15:54