Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

94 деца и ученици са под карантина

| обновено на 19.04.21 в 15:23

Дете от детска градина и трима души от персонала й са сред новоустановените 297 случая на ковид-19 в Пловдив и областта за последните 3 денонощия. Това е наложило карантина на контактните 29 деца. 

Положителни за коронавирус са също двама учители и ученик от учебни заведения, в които под карантина са общо 65 ученици. Има и един медик с ковид-19. А оздравелите за последните 3 денонощия са 115.  Хоспитализираните от Пловдивска област са 880 пациенти.

От неделя до сега  Спешна помощ са отговорили на 218 повиквания, от тях 39 свързани с ковид-19. В болница са настанени 7 души в областта и 17 в Пловдив. Свободните легла са 372, от които 22 интензивни, сочи справка на Областната информационна система.

Починали пре3 трите денонощия са 20 души на възраст от 24 /жена със сърдечно заболяване и затлъстяване/ до 88-години. Без придружаващи заболявания е само мъж на 63 години.
Още от категорията

Община Карлово ще ремонтира покрива на Щампата

Община Карлово трябва да ремонтира покрива на фабриката за вълнени изделия, дарена от братята Евлоги и Христо Георгиеви, а след това по съдебен ред да си върне парите от собственика на сградата. Това стана ясно след проведена днес среща между заместник-министъра на културата доц. Пламен Славов и заместник-кметовете на общината Антон Минев и Николай..

публикувано на 17.06.21 в 16:51

Разследват инцидент с дете, ударено от паднала футболна врата

Дете пострада, ударено от нестабилна футболна врата на игрище в асеновградския Долни Воден. То играело с връстници на футболно игрище, когато е  вратата се стоварва върху него. Момченцето изпада в безсъзнание и е откарано за лечение в УМБАЛ "Свети Георги", където лечението му  продължава.  По думите на бащата- известния моден дизайнер..

обновено на 17.06.21 в 15:16

Според РЗИ водата в Брестовица е чиста

От 24 февруари тази година във всички проби от водата в село Брестовица, които са взети и изследвани от РЗИ-Пловдив, няма констатирани отклонения по показател манган и по останалите химични вещества, които се изследват съобразно изискванията на наредба 9 за качеството на водата за питейно-битови цели. Това заяви в интервю за Радио Пловдив..

обновено на 17.06.21 в 15:16
Снимката е илюстративна.

Прокуратурата разпореди проверка за водата в Брестовица

Върховната админитративна прокуратура (ВАП) възлага проверка за качеството на водата в село Брестовица на служебните министри на здравеопазването и на регионалното развитие и благоустройството. Прокуратурата ангажира Стойчо Кацаров и Виолета Комитова  за спазване на нормативните актове, регламентиращи управлението и контрола на водоснабдяването за..

обновено на 17.06.21 в 15:07

Откриха останките на падналия изтребител

Намерено е мястото, където се е разбил падналият МиГ-29, съобщи  БГНЕС.  Открити са останки от самолета - части от колесника и части от двигателя. Те са  разпръснати на голяма площ на морското дъно, разтрошени и раздробени. Черната кутия не е открита. Това каза командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов.  Самолетът се е разтрошил..

публикувано на 17.06.21 в 14:39