Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Ричард Клайдерман пълни Колодрума през май

Концерт на световноизвестния пианист Ричард Клайдерман се подготвя на 29-ти май в Пловдив. Той ще бъде в зала Колодрума, а за организирането му община Пловдив е предвидила 50 хиляди лева без ДДС или общо 60 хиляди лева, става ясно от обявената покана за пряко договаряне.

Предвидено в концерта на Клайдерман да вземат участие и 10 местни изпълнители на струнни инструменти. За солиста ще бъде осигурен роял Ямаха, а за музикантите най- високо качество 6 цигулки, 2 виоли и две чела.

Изпълнителят трябва да организира и 3-часова репетиция на музикантите на  28 май. Сцената трябва да бъде напълно оборудвана с електрически, видео и звукови съоръжения. Посочен е и задължителен дрескод – всички изпълнители трябва да са облечени в черен фрак, бели ризи, черни обувки и папийонка.

Изпълнителят ще  поеме цялата организация по посрещане, настаняване и изхранване на участниците. Фирмата, която има договор с Клайдерман е Кантус фирмус.

Концертът е част от календара на културните събития на община Пловдив.


Още от категорията
С Георги Малашинов - мениджър на Международен Фестивал на Камерната Музика - Пловдив, в Регионален Етнографски Музей - Пловдив

"Вкусът на лятото" с Георги Малашинов

През летните месеци ви срещаме с различни по занимания, интереси, светоглед, емоции и още куп критерии, личности. С нашите събеседници си говорим за любими неща, за нещата от значение, или онези , които просто ни карат да се усмихваме! Основно в срещите от "Вкусът на лятото" ще бъде споделянето на нашите разходки из предпочитаните от събеседниците ни..

публикувано на 23.06.21 в 15:04

Музикално - поетична вечер с д-р Джина Дундова - Панчева

Д-р Джина Дундова - Панчева представя  своята поетична двуезична книга, в една музикално - поетична вечер в Пловдив!  "Все някъде пътеката отвежда", е именувано събитието, както и книгата, която представя.  ''Да започнеш да пишеш стихове , и то любовна лирика, когато семейството и кариерата на лекар са си поделили цялото то време и внимание, а и..

публикувано на 23.06.21 в 14:35

Великите европейци - Волфганг Паули, първа част

Квантовата механика има няколко важни инструмента, чрез които разбира и описва себе си – уравнение на Паули, принцип на Паули, матрици на Паули, теорема на Паули, ефект на Паули. Упорито споменаваният Паули е немският гений на физиката Волфган Паули. Айнщайн го посочва за свой „духовен наследник“.   На фона на големия научен гений, едно..

публикувано на 23.06.21 в 09:58

"Светещи сфери" - изложба на унгареца Мартон Ромвари

«Светещи сфери» подрежда тази вечер в Къщата на Верен Стамболиян в Стария Пловдив унгарският художник Мартон Ромвари.  Изложбата пристига под тепетата чрез Посолството на Унгария и Унгарския културен институт в София, съобщиха от Общинския институт „Старинен Пловдив“, които посрещат експозицията в резултат на стремежа им за  разширяване на..

обновено на 23.06.21 в 08:15

Почистват гората с вековните чинари край Белащица

За втора поредна година жители на село Белащица се готвят днес да почистят и облагородят защитената местност „Чинарите“. „Всеки, който може да отдели 3-4 часа от личното си време в полза на гората, е добре дошъл!“, казват организаторите и призовават желаещите да участват в инициативата да си носят чували, ръкавици и други помощни..

публикувано на 23.06.21 в 07:29