Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

"Извънредни мисли_Ревизия" - година на опустошение

| обновено на 01.05.21 в 11:24

Година на емоционално опустошение – дали съществува по-точна дефиниция на времето, което измина дотук! Почти с изненада виждам и осъзнавам, че около мен нищо не спря така, както се случи на много различни места, напротив!  Една голяма част от обкръжението ми изживява невиждана до този момент компресия на времето, която се породи след мига на вакуум, в който изпаднахме преди година. Усещане, сравнимо с тъмнината на зловеща черна дупка, поглъщаща ден след ден хоризонта на нашите събития.

Една година може да бъде миг, една година може да бъде и цяла вечност. Усещането за продължителност на този къс време зависи от толкова много неща, но в основата наистина е усещането ни ... за всичко, което ни се случва, за това, което ни заобикаля, и за начина по който вписваме себе си в цялата тази среда. 

Всеки от участниците в "Извънредни мисли_Ревизия", отговаря на три еднакви въпроса:

Как се казвате и къде се намирате в момента?

Как се промени живота ви в последната година, как е организиран той?

Кое е различнито, което присъства в мислите ви, една година след началото на пандемията?

Мария Янева е родена в Пловдив. Финансист по професия, артист по душа. Собственик на Галерия „ЕДНО“ в Капана, където организира множество конкурси за деца и изложби.
Още от категорията

В "Срещите" разговор за театъра, паметта и Бог

Тази събота гост на „Срещите” е Александър Секулов. С него ще говорим за времето ни, за театъра, за едни думи като раждане, любов, смърт, Бог, памет." И както казва Сашо Секулов: "човек може да ги разбере и приема, но само ако иска, ако вярва, и ако се учи".

публикувано на 30.07.21 в 13:07

Безплатен концерт на "Ядрото"

Музикалното лято в Пловдив продължава на няколко сцени в града - Little Big Band и Едит Унджиян с безплатен концерт на сцена "Ядрото" . И тази година Община Пловдив организира поредица от концерти с вход свободен за гражданите и гостите на града, които се провеждат на открита сцена на популярно място в Пловдив. Инициативата „Лято в..

публикувано на 30.07.21 в 08:28

"Вкусът на лятото" с диригента Кръстин Настев

През летните месеци ви срещаме с различни по занимания, интереси, светоглед, емоции и още куп критерии, личности. С нашите събеседници си говорим за любими неща, за нещата от значение, или онези , които просто ни карат да се усмихваме! Основно в срещите от "Вкусът на лятото" ще бъде споделянето на нашите разходки из предпочитаните от събеседниците ни..

обновено на 29.07.21 в 15:43

Среща за тайните на тракийския език в НБ „Иван Вазов“

В Народна библиотека “Иван Вазов” в Пловдив ще се състои премиера на книгата "Тайните на тракийския език. Орфей проговаря" и среща с автора й Павел Серафимов .  В новата си творба дългогодишният изследовател на тракийската цивилизация представя доказателства за това, че траките са имали писменост – реално първата не само в Европа, но и в..

публикувано на 29.07.21 в 07:29

Фолклорът на Тракия на сцената на Летния театър, тази вечер

Доайените на фолклорното изкуство, ансамблите „Тракия“ Пловдив и „Странджа“ Бургас, ще се качат заедно на сцената на Летния театър в Пловдив, тази вечер. Началото е в 20:00 часа.  Концерт-спектакълът „Път през Тракия” е поредната съвместна изява, в която двата ансамбъла ще зарадват почитателите на фолклорното изкуство. На 9-ти юли, под..

обновено на 28.07.21 в 14:33