Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Академик загуби инфарктно първия полуфинал от Рилски

Рилски спортист - Академик (Пловдив) 89:84
Снимка: БК Академик Пловдив

Академик (Пловдив) се сбори мъжки, но изпусна да победи лидера от редовния сезон Рилски спортист в първия полуфинален плейоф от НБЛ в Самоков. Пловдивският баскетболен тим изнесе поредния си силен мач, бе напълно равностоен на съперника си и можеше да изтръгне успеха в края, но не успя и загуби с 84:89 (10:18, 28:24, 20:24, 26:23). Втората среща е в петък от 19:00 часа, отново в Самоков, играе се до 3 победи.

Домакините започнаха по-концентрирано и поведоха с 8 точки след първата четвърт. Влизането на Секулов и Титков оживи играта на Академик през вторите 10 минути. Стрелбата от тройката не вървеше – само една на Титков до почивката, но бързата атака на пловдивчани действаше безотказно и те стопиха половината от пасива си.

В началото на третата четвърт те изравниха до 46:46, но последва серия от 15:2 за Рилски спортист, което вдигна разлика от 13 точки. Баскеболистите на Академик не се отказаха и до края отново се доближиха опасно близо до противника. Минута преди края те сведоха пасива си само до 1 точка. Брендън Браун пропусна два наказателни удара, но вкара другите два, а опитът за тройка на Джахий Карсън не успя, което това прати победата на сметката на домакинитее.

Карсън и Обрад Томич бяха най-резултатни – за Академик с по 17 точки, Йере Вуцица добави 12. за победителите се отличиха Брендън Браун с 26 точки и Алекс Симеонов и Павлин Иванов с по 12.

„Поздравявам играчите за последните 30 минути от мача, но проспахме първите 10 минути. Имах чувството, че ще продължим така до края.

Но повече заслужавахме победата, макар и да звучи нескромно. Този мач показа, че ние можем да се противопоставим на Рилски спортист, въпреки че завършихме пети и досега нямаме победа над тях в редовния сезон“, заяви наставникът на пловдивчани Йордан Янков.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Борислав Крачанов

ВК "Марица" се раздели с Борислав Краччанов

Марица (Пловдив) се разделя със старши-треньора си Борислав Крачанов след края на сезона. Клубът благодари на Крачанов за всичките три години, на които беше отдаден на Марица и даде всичко от себе си за шампионките. В този период отборът спечели три шампионски титли, три пъти триумфира с Купата на България и спечели първа победа в Шампионска лига от..

публикувано на 23.04.24 в 19:47

Кузманов загуби при доиграването в Острава

Националът на България за Купа "Дейвис" Димитър Кузманов отпадна от турнира по тенис на клей от сериите "Чалънджър" в Острава (Чехия) от категория 75. Пловдивчанинът, който е 265-и в ранглистата, загуби в първия кръг от белгиеца Готие Онклен с 5:7, 6:7(4) в двубой, продължил малко повече от два часа. Мачът между двамата започна в понеделник, но бе..

публикувано на 23.04.24 в 18:02

Локомотив и Ботев без парични наказания след 30-ия кръг

БЪЛГАРСКИ ФУТБОЛЕН СЪЮЗ Дисциплинарна комисия Решения  -  23. 04 .2024 г. 30-ти кръг ППЛ С предупреждения – 37 състезатели Със спиране от състезателни   права ССП лв. Серигне Чеик Мбаке Мадина Файе ФК „Етър“ Велико Търново 1 200 Вячеслав Велев ФК „Крумовград“ Крумовград 1 300..

публикувано на 23.04.24 в 18:01
Емилия Цонева

Зелената кауза на K3 ULTRA

На 22-април в Международния ден на Земята и в предаването "Антена Спорт" гостува г-жа Емилия Цонева, създател и организатор на един от най-обичаните ултрамаратони у нас- K3 ULTRA. Събитието се отличава с това, че трасетата му се движат по граничната бразда между България и Гърция, както и със своята Зелена кауза. Какво представлява тя и защо е..

публикувано на 23.04.24 в 13:31

Валерия Войкова – VALL за розовата страна на живота

  П реди време тя изумява журито на "България търси талант" със своя глас и заслужено печели златен билет за финала. През 2023 година VALL плени и сърцата на публиката от сцената на " Гласът на България ". "Мой свят" е любимата ми българска песен”, категорична е Валерия за парчето, което изпълни от сцената на музикалното шоу. Днес певицата е..

публикувано на 22.04.24 в 14:52