Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Диригент и китарист в Клуб "Неделя"

Днес в предаването ви срещаме с виртуоза на китарата Ангел Демирев. Той ще разкаже за традициите и музикалната наследственост в семейството си, магията на китарата, труда и развиването на дарбата , както и за срещите със световни китаристи като Стенли Кларк. Ще чуем и новите му музикални проекти като етно-рок-джаз формацията "Цинга манга фънк".

Във втората част на предаването посрещаме диригента Кирил Търпов. Ще научим за изключителната история на маестрото, животът му и работата в САЩ , работата му с Китайския балет  там и това, което го кара да се връща в България.

Започваме след новините в 16 часа!

Още от категорията

„Точно днес“ на изпити, протести и изложби

В сряда сутрин  по горещите точки и събития, които ще следим в и развитие през деня. -Как започва Национално външно оценяване по БЕЛ. За първи път в системата на българското образование ще се проведат изпити и в 10 клас. Седмокласниците пък влизат в битката за гимназиите – над 5800 са те в Пловдив и областта. Антония Попова ще улови..

публикувано на 15.06.21 в 16:27

Всичко тече, всичко се променя "Ден след ден"

Лични данни на хиляди пловдивчани, които са членове на секционните избирателни комисии за вота на 11 юли, изтекоха в интернет. Течът на данни е станал след заседанието на РИК 16 снощи. По темата работи  Екатерина Костова . Областният управител Ангел Стоев е констатирал редица нарушения по Закона за обществените поръчки при обявената поръчка..

публикувано на 15.06.21 в 14:12

"Вход свободен" за паник атаките и справянето с тях

В днешно време паник атаките стават все по-често срещани. На голяма част от хората им е известно онова ужасно чувство при получаване на паник атаката. Как можем да се преборим с тях чрез етерични масла и ТЕС практика? Ще разберем от Анелия Трампова – сертифициран ароматерапевт.  Очаквайте и още интересни теми. Няма да пропуснем и рубриките "Кино" и..

обновено на 15.06.21 в 09:31

Възможни или невъзможни реформи „Точно днес?

Поредни заявки за сериозни промени във важни обществени сфери прави служебното правителство, което има хоризонт още месец. Във второто утро на седмицата ние питаме – адекватни и логични ли са те? Отговорите очаквайте във времето от 6 до 9.30 ч., когато ще чуете: Социологът Първан Симеонов с коментар за едномесечните действия на..

публикувано на 14.06.21 в 15:50

Книги, срещи, коментари "Ден след ден"

Как аварийно ще бъдат спасени осем детски градини в Пловдив, които се нуждаят от неотложни ремонти? Огледът на място в една от тях и плановете за реакции на кмета и екипа му обобщава в репортажа си Иванка Петкова . Пак спасяване, но на защитения вид мечки в Родопите, е повод за спешна среща на контролни институции в Смолян. Ще се засилят ли..

публикувано на 14.06.21 в 14:54