Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

За трудните маршрути към целта - "Точно днес"

Служебният кабинет пое щафетата на управлението с амбицията за почтеност, прозрачност и професионализъм. Без да се ангажира с пълно решаване на проблемите в държавата, новият  служебен премиер Стефан Янев обеща екипът му да постави началото на този очакван процес. А единственият начин за справяне с кризите той видя в обединението на нацията, в диалога с българския бизнес и уважението към лекарите и учителите, които изнесоха тежестта на  здравната криза. След словесните заявки, които дадоха новите във властта, от днес предстои да видим и делата им. Маршрутите, които предстои да извървят към целите, са трудни.  

За амбициите и очакванията към служебното правителство ще разговаряме с политическия анализатор  и журналист Емил Спахийски.

Надхвърлят ли очакванията на хората правомощията и възможностите на служебното правителство и изчерпват ли се те основно с организацията на предсрочните избори. По темата – доц. д-р  по конституционно право в СУ „Кл.Охридски“ Атанас Славов.

Спортната зала на ПУ „Паисий Хилендарски“ е домакин на научно-приложен форум „Дронове и сигурност“ Атрактивното академично събитие се организира от Катедра „Политически науки и национална сигурност“ към Факултета по икономически и социални науки на Пловдивския университет.

С проф. д-р Станимир Стоянов от Катедра „Компютърни системи“ на Факултета по математика и информатика в ПУ  - разговор за връзката интелигентност – интелект – изкуствен интелект и потенциала на страната ни в сферата на киберсигурността.

В минутите за култура след  9.00 чуйте интервю  с организатора на Международния фестивал на поезията „Орфей“ в Пловдив – писателя Антон Баев. Сред тримата български участници в престижния форум са и колегите ни журналисти от Радио-Пловдив – Екатерина Костова и Стоян Терзиев.

А първите минути на утрото и в четвъртък  оставаме в компанията на актьора и директор на Театър „Хенд“ Иво Игнатов – Кени, който гостува в рубриката „Добро утро, Ден“.


Още от категорията

"Точно днес" - летните проекти и прогнози

Трудна и наситена седмица за политиците, работа през август и очакване на министрите в нов кабинет, който реди ИТН. Срещите и постовете, работата и заявките, коментираме с политолога доц. Иво Инджов . Вирусологът Сергей Иванов за четвъртата вълна с Делта варианта на Ковид-19, или как свикваме да се борим и живеем с вируса, променил света и нас...

обновено на 02.08.21 в 16:49

Проф. Веселин Василев в "Добро утро, ден!"

Тази седмица в „Добро утро, ден!“ ви срещаме с един от любимите преподаватели на студентите в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ – професор Веселин Василев. Той има над 50 години трудов стаж и преподава по психология. Признава, че любимата му оценка е петица, а шестицата нарича скъпарска. По тази причина рядко я пише. Не само на..

обновено на 02.08.21 в 13:56

"Вход Свободен" – общуването във връзка и със самите нас

Понеделник в очакване на повече свобода и моменти за отмора! Прохладата е далеч от хоризонта, но оставаме с надежда! В началото на работната седмица разглеждаме връзката между психичното здраве и начина ни на живот, в едно интересно изследване на проф.Роджър Уолш. Коментарът по темата е  на д-р Пламен Димитров – психолог и екзистенциален..

обновено на 02.08.21 в 12:39

На оборотите на август - "Точно днес"

Когато градусите нажежават до крайност териториите на лятото, а август, едва встъпил във власт, успя да разтопи част от надеждите ни за отпускарско спокойствие и политическа свежест, отрезвяваме бързо от заблудата, че за дефицитите на средата ни са виновни единствено  атмосферните  влияния. Избираме посоките за диалог със събеседниците ни в..

публикувано на 01.08.21 в 14:42

Пътуваме към себе си и търсим отговорите в „Клуб Неделя“

В горещия първи август, ви каним да споделите следобеда си с нас! Неделя е подходяща и за отмора, и за бягство от глъчката на големия град, защото е хубаво понякога да предприемаме кратки пътешествия към вътрешния си свят. За тази цел, сме ви осигурили и „Пътеводител към себе си“, с помощта на който ще се постараем да ви отведем една..

публикувано на 01.08.21 в 13:31