Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

От напрежението до смеха "Ден след ден"

| обновено на 13.05.21 в 14:36
Изложба на Васил Василев-Зуека в галерия УПАРК
Снимка: Екатерина Костова, Радио Пловдив

Изборите за 46-то НС – какви са предизвикателствата пред новата ЦИК? Как ще гласуваме, ако сме на почивка и как ще се организира машинния вот в чужбина? Отговорите ще са на говорителката на комисията Росица Мaтева в началото на днешното предаване "Ден след ден". 

Първо заседание на служебното правителство днес. Kак започва то, в какви обществено-икономически условия ще се проведат предстоящите парламентарни избори и докато управлява временният кабинет, как ще се прегрупират старите партии? Анализ на актуалната полуитическа обстановка ще направи в ефир политологът Яница Петкова.

За засилващото се напрежение в Ивицата Газа – предизвестено ли беше и докъде може да стигне в този момент в ефир щше говорим с проф. Владимир Чуков.

Във втория час на предаването ще включим бившия военен министър Красимир Каракачнов с политически разговор за  искането на ВМРО-БНД за нова Конституция, президентска република и намаляване броя на депутатите, както и за патриотичното обединението, което се готви за предстоящите избори. 

Изпълнява ли целите си Многонационалното учение Trojan Footprint – South 21”,в което страната ни е един от домакините, а българските командоси от Съвместното командване на специалните операции тренират специални опреации по суша, въздух и море с военослужещи от САЩ, Великобритания и Испания – очакваме да ни разкаже Севдалин Палаузов, нашият специален пратеник на медийния ден, за който в Пловдив пристигна началникът на отбраната адмирал Евтим Евтимов.

Защо евродепутатите призоваха с резолюция ЕС да признае достъпа до достойни жилища на достъпни цени като приложимо основно право на човека да настоява за мерки за премахване на бездомността – репортажът по темата е на колегите ни от Радио Видин в рубриката „Рестартирай Европа“.

Накрая – как Пловдив домакинства дебютната изложба на актьора Васил Василев-Зуека, от кога и какво рисува – с нетърпение очаквам интервюто на Антония Попова с него.

Започваме след новините в 15 часа и ще сме с вас до новините в 17 часа. Слушайте ни!
Още от категорията

"Точно днес" по юлски горещо и прогнозно

Седмицата на опасно горещото време започна, с температури до 43 градуса ще минем през дните до неделя. Вторник получава жълт код от НИХМ. Как работодателите спазват препоръките за работа на открито, кои са мерките и какви проверки се изпълняват в Пловдив и областта, научаваме от Атанас Чернаев , директор на Инспекцията по труда. От нас зависи дали ще..

обновено на 26.07.21 в 16:42

"Добро утро, ден!" с Керана... без космонавтите

Керана е от Космоса, това личи по движението, гласа, погледа и най-вече харизмата.  Тя е вокалист на пловдивската група “Керана и Космонавтите” , като връхлитането им на сцената може да се определи освен, като феномен, а и като приятно освежаване.  Песни, като “Цех за сънища”, “Отлагам” и “Слаба силност” могат да бъдат чути от всевъзможни кътчета..

обновено на 26.07.21 в 14:21

"Вход свободен" в горещата прегръдка на юли

Лятото е в разгара си и това не е метафора, а жива истина  и  огнена реалност по места. Който е вече  на морето или в планината, е спасен. На останалите тук ни остава да стоим под климатиците , да търсим сенките по улиците или просто да ограничим излизането денем. И да слушаме "Вход свободен" в прохладния ефир на Радио Пловдив! Свежа музика, позитивни..

публикувано на 26.07.21 в 09:32

Накъде се движат стрелките "Точно днес"

Преговорите за правителство са в ход. Време е в първите срещи всяка партия да вдигне високо лозунга на своите "за" и "против", после може да вдигне цената си или...да посвали лозунга...в името на разумния компромис и отговорността, както ще го обясни.  Какъв е портфейлълът на условията, които си поставят евентуалните партньори? Каква промяна вещаят за..

обновено на 25.07.21 в 17:37

Клуб "Неделя" с българска връзка от Австралия

Тя е пловдивчанка! Тя е един от елитните фууд-фотографи в страната на кенгурото.След 27 години емиграция в държавата- континент тя още сънува България, не е забравила приятелите си и макар  виртуално следи ситуацията у нас. Днес в предаването директно от Сидни - Австралия ще ви срещнем със София Терзиева- част от вездесъщата българска диаспора на..

публикувано на 25.07.21 в 13:11