Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Елена от Кричим стана Царица на розата в Карлово

4
Снимка: Блиц

Елена Данова от Кричим спечели титлата „Царица на розата Карлово 2021“ година на красива церемония снощи. 

20-годишната Елена е студентка в Софийския университет и спечели короната в надпревара с още 8 красиви и талантливи девойки. 

За първа подгласничка бе избрана Мария Чолакова от Хисаря, а за втора – Марияна Копчева от Карлово. Наградата на Асоциация на цариците на розата бе присъдена също на Марияна Копчева. 

Kметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов връчи на Царицата на розите един от символите на града – златна роза.

Конкурсът тази година бе организиран по различен и нетрадиционен начин. Представянето на участничките се проведе в три модула, които се излъчиха на етапи в интернет. Претендентките се представиха с народни носии и с официални тоалети в първи и втори модул, а в третия бяха интервюирани от актьора Веселин Плачков.

Награждаването се проведе в залата на Обредния дом, където девойките дефилираха с официални тоалети пред eдинайсетчленно жури с председател Красимир Манолов – главен мениджър на ОФК “Левски Карлово“.

Царица на розата Карлово 2019/2020 Яна Цветкова предаде символа на своята власт на Елена Данова, която благослови земята и хората от Долината на розата.

Царицата на розата получи награда от 2000 лева и красива рокля от местна модна къща. Първата подгласничка взе 1000 лева, а втората подгласничка - 700 лева. 

Водещ на награждаването бе популярният актьор Веселин Плачков, а в програмата взеха участие музикална формация „КарлоВойс“ и балетно студио - театър „Grand Fuette“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Благотворителен базар в село Калековец

В празничния ден на Цветница, Сдружение "Жените днес" с. Калековец, Кметството в селото и НЧ "Пробуда - 1927" организират Благотворителен базар. Целта на инициативата е да се съберат средства за поставяне на паметна плоча на Мария Атанасова.   Мария Георгиева Атанасова е български летец-пилот, първата жена командир на тежък тип самолет в света,..

обновено на 24.04.24 в 15:30

Волейболистките на "Марица" и кметът вдигнаха 10-та шампионска титла

Кметът Костадин Димитров прие в Община Пловдив волейболните шампионки от Марица, които в неделя спечелиха рекордна десета поредна титла на България. На събитието в сградата на общината присъстваха още председателят на Общинския съвет Атанас Узунов, заместник-кметът на Пловдив Николай Бухалов, мениджърът на волейболния клуб Борис Халанчев и един от..

публикувано на 24.04.24 в 14:07

Ботев вади нов договор на основен халф

Шефовете на Ботев (Пловдив) умуват дали да предложат нов договор на един от основните си играчи. Става въпрос за полузащитника Дилан Мертенс. Нидерландецът, който у нас игра и за Царско село, откъдето премина при „канарчетата“, се намира в много добра форма в последно време. Това е накарало ръководството да се замисли върху продължаване на кариерата на..

публикувано на 24.04.24 в 10:10

Съдийски назначения 31-ви кръг Първа лига

Съдийската комисия към БФС обяви назначенията за двубоите от 31-ия кръг в Първа лига. Мачът от плейофите в Топ 6 между Черно море и Локомотив Пловдив бе поверен на Ивайло Стоянов - Сватбата. Срещата между Ботев (Пд) и Славия ще бъде ръководена от Георги Давидов. 26 април 2024 г., петък, 20:00 ч. Общински Футболен Клуб Пирин ЕООД - ПФК Ботев Враца ГС:..

публикувано на 24.04.24 в 10:00

Марица се разделя със старши треньора си Борислав Крачанов

Марица (Пловдив) се разделя със старши-треньора си Борислав Крачанов след края на сезона. Клубът благодари на Крачанов за всичките три години, на които беше отдаден на Марица и даде всичко от себе си за клуба. В този период клубът спечели три шампионски титли, три пъти триумфира с Купата на България и спечели първа победа в Шампионска лига от 2020-та..

публикувано на 24.04.24 в 09:57