Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тридневен музикален фестивал Music Daze започва на Бунарджика

| обновено на 11.06.21 в 06:59
Снимка: Music Daze

От днес до неделя Пловдив е домакин на първия летен фестивал на открито Music Daze. Той ще се проведе на Бунарджика, на площадката в подножието на паметника Альоша. Върхът на хълма става сцена на тридневен празник на музиката, танците и топлите фестивални емоции. 

В програмата са включени близо 15 формации, сред които и три големи имена от европейската сцена – NOUVELLE VAGUE, чиято музика е създадена сякаш за летни вечери,  DJ BURAK YETER, музиката на когото е вече позната на целия свят и връща радостта от всички пропуснати танци през годината на пандемията, както и DUB FX, с истинско име Бенджамин Станфорд, чиято сила са изпълненията на живо и преминаването от реге през няколко музикални стила.

Фестивалът  Music Daze е част от официалната програма на Пловдив – Европейска столица на културата. 

Достъпът до фестивалната зона ще е само пешеходен, коли няма да се допускат. Полиция ще регулира движението още преди тепето, така че да не стават тапи и задръствания. Децата до 9 години ще влизат без билет.

В звуковия файл можете да чуете интервю на Веселина Пеева с Керана.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

ОбС - Пазарджик гласува отстраняването на председателя си

Отстраняването на председателя на Общинския съвет в Пазарджик Найден Шопов ще гласуват съветниците в града. Предложението идва от съветника Благо Солов и включено в края на  дневния ред като точка 39 от днешната сесия. В мотивите си за Солов посочва, че системно  в продължение на повече от три месеца  Шопов не изпълнява задълженията си..

обновено на 25.04.24 в 07:57

200 специалисти идват в Пловдив за Академия Офталмология

Над 200 офталмолози се събират в Пловдив за участие във второто издание на Академия Офталмология. Форматът на конференцията е единствен у нас и специално създаден за млади офталмолози – млади специалисти и специализанти.  Да открият форума са поканени министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева, председателят на Комисията по..

публикувано на 25.04.24 в 06:40

ОбС - Пловдив решава дали ул. "Хр. Г. Данов" да стане пешеходна

На днешното заседание на пловдивския Общински съвет ще бъде разгледано предложението на кмета на район „Централен“ Георги Стаменов новоремонтираната част от улица „Христо Г. Данов“ край Природонаучния музей да стане пешеходна зона. Срещу това вече се обявиха съветниците от БСП, които пък предлагат в участъка да продължат да се движат автомобили, но..

публикувано на 25.04.24 в 06:35

В Карлово показват военна техника и въоръжение за 6 май

С редица прояви военнослужещи от страната ще посрещнат 6 май - Деня на храбростта и Празника на Българската армия. Началото на събитията в страната е днес, 25 април, в гарнизон Карлово на площад „20 юли“, от 16.00 ч, където 61-ва Стрямска бригада организира статичен показ на стрелково въоръжение и екипировка, демонстрация на елементи от..

публикувано на 25.04.24 в 06:26

Гневни брестовичани блокираха Околовръстното на Пловдив

Жителите на Брестовица блокираха за по-малко от час, по време на най-натворения трафик връзката между Пещерско шосе и околовръстния път на Пловдив. Хората протестират заради мръсната вода в селото, но проблемът остава нерешен от четири години. Още преди 17 часа две групи протестиращи тръгнаха от двете посоки на надлеза при детелината на..

обновено на 24.04.24 в 20:08