Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Станимира Петрова отпадна драматично от Игрите

Станимира Петрова е аут от Токио 2020
Снимка: БОК, Костадин Андонов – Start-Photo

Станимира Петрова отстъпи на 1/8-финалите на Олимпийските игри в Токио. В категория до 57 килограма световната и трикратна шампионка на Стария континент приключи участието си в боксовия турнир. Родната звезда бе спряна след спорно съдийско решение с 2:3 гласа от представителката на Колумбия Йени Кастанеда.

Станимира започна добре, като използва ръстовото си предимство и с по-бързи и премерени действия държеше контрол на ринга. Кастанеда от своя страна опита с единични, но тежки удари да разтърси нашето момиче и за съжаление успя да го стори на два пъти, което й донесе леко предимство в първата част.

„Сигналната лампа“ за Петрова светна и тя бе много активна във втория рунд, движеше се отлично и със серия от комбинации показа на колумбийката, коя от двете е по-класната. Родната звезда се представи много стабилно в защита, не допусна сериозни попадения и заслужено обърна развоя на събитията.

В решителния трети рунд Станимира се и поизмори, но въпреки това не спря да търси ударите и точните попадения в главата на Кастанеда. За съжаление накрая всичко опря до решението на съдиите, които прецениха, че колумбийката е успяла все пак да вземе лек превес отсъждайки успех в нейна полза след 27:30, 27:30, 29:28, 30:27, 30:27.

След двубоя Станимира пожела успех на останалите ни спортисти в Токио, като бе доста разочарована от развоя на събитията и заяви, че обмисля да се откаже от бокса.

Малко по-късно Даниел Асенов буквално се изстреля към 1/8-финалите. 24-годишният българин постигна убедителна победа в първия си мач в категория до 52 килограма в японската столица. Родната звезда срази с 5:0 съдийски гласа представителя на Румъния Козмин Гирлеану.

За място на 1/4-финалите Асенов ще боксира на 31 юли срещу испанеца Габриел Ескобар. Двубоят е от 11:30 часа българско време. Така той се присъедини на тази фаза към Стойка Кръстева. На 29 юли от 13:39 часа тя ще срещне Вирджиния Фукс (САЩ) при 51-килограмовите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Борислав Крачанов

ВК "Марица" се раздели с Борислав Краччанов

Марица (Пловдив) се разделя със старши-треньора си Борислав Крачанов след края на сезона. Клубът благодари на Крачанов за всичките три години, на които беше отдаден на Марица и даде всичко от себе си за шампионките. В този период отборът спечели три шампионски титли, три пъти триумфира с Купата на България и спечели първа победа в Шампионска лига от..

публикувано на 23.04.24 в 19:47

Кузманов загуби при доиграването в Острава

Националът на България за Купа "Дейвис" Димитър Кузманов отпадна от турнира по тенис на клей от сериите "Чалънджър" в Острава (Чехия) от категория 75. Пловдивчанинът, който е 265-и в ранглистата, загуби в първия кръг от белгиеца Готие Онклен с 5:7, 6:7(4) в двубой, продължил малко повече от два часа. Мачът между двамата започна в понеделник, но бе..

публикувано на 23.04.24 в 18:02

Локомотив и Ботев без парични наказания след 30-ия кръг

БЪЛГАРСКИ ФУТБОЛЕН СЪЮЗ Дисциплинарна комисия Решения  -  23. 04 .2024 г. 30-ти кръг ППЛ С предупреждения – 37 състезатели Със спиране от състезателни   права ССП лв. Серигне Чеик Мбаке Мадина Файе ФК „Етър“ Велико Търново 1 200 Вячеслав Велев ФК „Крумовград“ Крумовград 1 300..

публикувано на 23.04.24 в 18:01
Емилия Цонева

Зелената кауза на K3 ULTRA

На 22-април в Международния ден на Земята и в предаването "Антена Спорт" гостува г-жа Емилия Цонева, създател и организатор на един от най-обичаните ултрамаратони у нас- K3 ULTRA. Събитието се отличава с това, че трасетата му се движат по граничната бразда между България и Гърция, както и със своята Зелена кауза. Какво представлява тя и защо е..

публикувано на 23.04.24 в 13:31

Валерия Войкова – VALL за розовата страна на живота

  П реди време тя изумява журито на "България търси талант" със своя глас и заслужено печели златен билет за финала. През 2023 година VALL плени и сърцата на публиката от сцената на " Гласът на България ". "Мой свят" е любимата ми българска песен”, категорична е Валерия за парчето, което изпълни от сцената на музикалното шоу. Днес певицата е..

публикувано на 22.04.24 в 14:52