Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Властелинът на пръстените" завладява Античния театър

С изумителен спектакъл, който съчетава музикално и филмово преживяване, идва краят на легендарната сага „Властелинът на пръстените: Завръщането на краля“ и началото на цяла поредица от подобни събития. Спектакълът е в 2 вечери – днес и утре.

Гигантски HD екран и огромен екип от музиканти ще се погрижат да пренесат публиката в Средната земя през вълшебната атмосфера на Античния театър, за да изживее върховната кулминация на трилогията и безспорно – любим на феновете, епичен край с Битката на Пеленорските поля, най-голямото сражение във Войната за пръстена и най-грандиозния сблъсък за цялата Трета епоха.

Докато на впечатляващия HD екран вървят епичните битки от екранизацията на филма, на сцената ще се качат 250 музиканти, които ще изпълнят на живо тричасовата музикална интерпретация на живо на наградения с Оскар оригинален саундтрак на Хауърд Шор.

Ще свири швейцарският оркестър и хор, воден от маестро Людвик Уики – The 21st Century Symphony Orchestra & Chorus, а сопраното Кейтлин Луск и хорът и оркестър на Държавна опера-Стара Загора са главните действащи лица на сцената на Античния театър.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Юлияна Фархи представя книгата "Сефарадските ни корени"

Книгата „Сефарадските ни корени“ от изследователката на сефарадските бит и култура Юлияна Фархи ще бъде представена в сградата на Организация на евреите „Шалом“-Пловдив. Евреи населяват българските земи от древността. В съвременността евреите в България принадлежат към двете основни групи: сефаради и ешкенази. Сефарадите са потомци на еврите,..

публикувано на 19.04.24 в 06:24

Представят фотоизложбата "Непознатият Казахстан"

Посолството на Казахстан съвместно с почетното консулство на Казахстан в Пловдив тържествено ще открият фотоизложбата "Непознатият Казахстан".   Паната със снимките, показващи чудни природни гледки, са разположени в началото на Цар-Симеоновата градина, до площад “Централен” и до Военния клуб. Убеден съм, че провеждането на подобни..

публикувано на 18.04.24 в 07:15

Изложба показва историята на пловдивския храм "Св. Димитър"

С изложба в Народна библиотека  „Иван Вазов“ Пловдив, посветена на пловдивския храм „Свети Димитър“, който бе възстановен и продължава да се поддържа със средства на Спомоществователно сдружение  „Свети Димитър“, ще бъде отбелязана 20-годишнината от неговото създаване.   Експозицията се състои от десет пана, проследяващи  историята на..

публикувано на 18.04.24 в 06:35

Конференция представя изследване на българското село

Научна конференция „ Жизнени преходи в трансформиращото (се) село: памет, идентичност, наследяване” ще събере учени в областта на културната и социалната антропология, етнологията и социологията от цялата страна. Конференцията ще се проведе в периода 18-20 април 2024 г. в Пловдивски университет „ Паисий Хилендарски”, зала "Компас"...

обновено на 17.04.24 в 14:19

Великите европейци - Майка Тереза

Според едни тя е „майка”, според други – „мащеха”. Някои я смятат за ангел небесен, други я наричат „ангел от ада”. Мнозина броят спасените от нейното милосърдие, други мнозина – жертвите на нейната вяра. Каквото и да е отношението на всеки от нас обаче, всеки от нас веднага се сеща за кого говорим, щом чуе името Майка Тереза. Превод: Свети..

публикувано на 17.04.24 в 10:34