Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът ще се консултира с ЦИК, преди да насрочи изборите

Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев ще се консултира с ЦИК преди да реши дали да насрочи изборите две в едно. Това заяви държавният глава пред журналисти в град Съединение.

"Ще поканя Централната избирателна комисия. Трябва да бъдем сигурни, че изборната администрация може да се справи в такава сложна ситуация, ако изборите са 2 в 1, за да не бъдат компрометирани" - каза той.

Президентът Радев беше гост на Съединение, където днес тържествено се отбелязват 136 години от Съединението на Източна Румелия и Княжество България.

„Безстрашните четници и доброволци от тогавашното Голямо Конаре са пример за това какво означава да обичаш своята родина и да си готов на всичко за да има тя бъдеще“ - посочи в словото си държавният глава , който поздрави присъстващите и с празника на града.

Румен Радев посети и църквата „Свети Атанасий“ , където по-късно по традиция се служи панихида в памет на героите на Съединението.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Извънгабаритен товар налага реорганизация на движението

Временна реорганизация на движението се въвежда в Пловдив заради транспортиране на извънгабаритен товар, който преминава през територията на областта. Очаква се около 8.30 ч. композицията да пристигне по Източния обходен път и от там да се насочи през жп прелеза на с. Войводиново към Пловдив. Маршрутът е  от ул. „Полет“ – ул. „Георги Бенев“..

публикувано на 19.04.24 в 06:56

Тържествено откриват Градската градина на Пловдив

С богата програма от днес до неделя ще бъде официално открита обновената Първа градска градина в България, създадена 1878 година в Пловдив. Церемонията по откриването ще се състои  от 19,30 часа на централната алея в градината на ул. „Христо Г. Данов“. Веднага след прерязване на лентата районното кметство в партньорство с Държавна опера –Пловдив..

публикувано на 19.04.24 в 06:52

Министър Цоков ще присъства на дипломирането на педагозите от ПУ

Абсолвентите - бакалаври и магистри от Педагогическия факултет на ПУ "Паисий Хилендарски" ще получат дипломите си на тържествена церемония днес. На промоцията в Пловдив ще присъства и министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков.

публикувано на 19.04.24 в 06:49

Средните училища представят на форум специалностите си

Професионални гимназии, средни училища и училища по изкуства и спорт ще презентират изучаваните при тях специалности на двудневен форум , организиран от екипа по кариерно ориентиране към Център за подкрепа за личностно развитие в Общинския детски комплекс. Изложението „Дни на професиите“ ще се проведе днес и утре в сградата на центъра на бул. „6..

публикувано на 19.04.24 в 06:20

Откриват късноантична сграда "Ирини“ в подлез "Археологически"

В Международния ден за опазване на паметниците на културата в Пловдив официално ще бъде открита късноантична сграда "Ирини“, която се намира в подлез „Археологически“ и е част от сериен обект "Епископската базилика и късноантичните мозайки на Филипопол, римска провинция Тракия“.   Заедно с това ще бъде отбелязана  и третата годишнина на..

обновено на 18.04.24 в 16:31