Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петков и Василев ще обявят нова партия още в четвъртък

Вече има организация за създаването на формацията на Асен Василев и Кирил Петков

| обновено на 14.09.21 в 10:35

На 16 септември 46-то Народно събрание приключва своята работа. Пред България са избори 2 в 1. Какво ще се промени с поредния вот? 

Оценката за дейността на депутатите от отиващия си парламент поставяме с политическия анализатор Иван Тропанкев.

Той написа в социалните мрежи: "Добре, че приключва този парламент." Тропанкев поясни, че страстите в него така са се разгоряли, че се оказва в крайна сметка, че разположените в него политически сили нямат база за разговор. По думите му, те нито искат, нито могат да се помирят, особен тези, на които се разчиташе да съставят правителство.

Тропанкев допълни: "Основното бе, че има някакво задкулисие, което стои и дърпа конците им. Това бе, което ги накара да бъдат непримирими един към друг. Имаше и тънки сметки за общо управление, и в крайна сметка се оказа, че няма как те да направят такова мнозинство, че да могат да управляват. Как ще продължи в следващия парламент, най - вероятно с появата на нов играч, и с отпадането на някои от сегашните партии в парламента. Като например, формацията на Мая Манолова. Нови играчи ще бъдат Кирил Петков и  Асен Василев, които се очаква на 16-ти септември да обявят, че ще има нова формацияАз не съм убеден, че изборите "две в едно" ще бъдат толкова проблемни, както чертаят някои политолози."

Журналистът подчерта, че по отношение на новата формация на Петков и Василев, има много неизвестни, защото не се знае кой ще ги подкрепи. "Има ентусиазъм в много хора, има много Фейсбук групи, но реалната подкрепа става не само с голям ентусиазъм от идването на новия месия, (което е характерно за нас), но и с добрата организация", допълни Тропанкев. 

По повод на президентския вот, Тропанкев отбеляза, че Петър Стоянов трябва да бъде много помолен от няколко политически сили, за да отмени решението си, да не участва в тези избори. "Шансът на Румен Радев е много голям, според някои от проучванията, но ние сме били свидетели на изненади и внезапни сривове", заключи Иван Тропанкев. 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Приоритетно косят паркове и детски площадки

Приоритетно в Пловдив се косят градините, парковете и детските площадки. Едва след това ще се премине към премахването на високата тревна растителност в междублоковите пространства. Това заяви директорът на „Градини и паркове“  Антон Георгиев в ефира на Радио Пловдив. Поводът е недоволството на граждани, че растителността в междублоковите..

публикувано на 15.04.24 в 17:39

Културата не е само театър, опера и балет!

„ Културата не е само театър, опера и балет! Тя е и философия. По-тревожното е, че я няма културата в отношенията на хората, между политиците, между една група от населението спрямо друга. И това е пагубно! Трябва сигурно векове да минат едните да се облагородят, а другите да не подивеят съвсем “ – заяви в интервю за Радио Пловдив поетът и..

публикувано на 15.04.24 в 17:18
Боян Стефанов от Младежкия консервативен клуб

Корупционните скандали обезличават партиите

В политическото пространство у нас няма "мръсни" и "чисти" политици. Репликата е на политолога Боян Стефанов, член на Младежкия консервативен клуб. След като ЦИК започна регистрацията на партиите  и коалициите, които ще участват в изборите 2 в 1, той коментира, че корупционните скандали  не учудват никого.  "Може би за голяма част от..

публикувано на 15.04.24 в 16:42

Близкият изток е на ръба на голяма регионална война

Експертът по международна сигурност от Центъра за стратегически изследвания Симеон Николов коментира пред Радио Пловдив, че ударът на Иран срещу Израел е бил очакван, заради провокираната по- рано криза от Израел с атаката срещу иранската консулска служба в съседна Сирия.  "Това е равносилно на обявяване на война, т. е. Израел обяви война на Иран..

публикувано на 15.04.24 в 16:14

Отбелязват с велопоход световния ден на хемофилията

На 17-и април е Световният ден на хемофилията. Датата е свързана с рождения ден на Франк Шнабел, който е създател на Световната федерация по хемофилия. Бизнесменът от Канада е роден с тежка форма на хемофилия.  От 1989 година, пациентите в цял свят отбелязват ежегодно този ден, с цел повишаване на осведомеността и разбирането за хемофилия, и..

обновено на 15.04.24 в 13:29