Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Intelligent Music Project с уникален концерт в Пловдив

Intelligent Music Project готви голям концерт на Античния тетатър в Пловдив на 25 септември. В него ще се включат отново звездите на „Рейнбоу“ Рони Ромеро и на „Назарет“ Карл Сентанс.

С концерта се закрива лятното турне на групата на доктор Милен Врабевски, което започна също от Пловдив. Той подчерта, че решението е взето, тъй като в града на тепетата е най-вярната публика на Intelligent Music Project.

Имам голяма слабост към Пловдив. Не само, защото жена ми е от този град, но и тук е най-големият ни фен клуб. Енергията на почитателите ни зарежда. И получаваме това удовлетворение, което заслужава всеки добър музикант. Ще се радвам да бъдем заедно на 25 септември на Античен театър-Пловдив. Ще бъдете изненадани от енергията на групата“, заяви създателят, продуцент и автор на музиката и текстовете на Intelligent Music Project д-р Милен Врабевски.


Той изтъкна, че музикантите от групата работят перфектно и свирят все едно, че са били заедно от 30-40 години. На пловдивска сцена ще видим Стунджи, Славин Славчев, Бисер Иванов, Боби Косатката, Лина Никол, Димитър Сираков, Иво Стефанов, Самуел Ефтимов, Рони Ромеро и Карл Сентанс.

„Карл Сентанс е изключителен вокалист, който прави страхотни интерпретации на парчетата ни, дава всичко от себе си на сцената и се получава много добре“, категоричен е доктор Милен Врабевски.

Групата ще изпълни специална селекция от най-добрите парчета от последните албуми. Рони Ромеро ще изпълни и песен в памет на Джон Лоутън - първия вокалист на супергрупата.

Intelligent Music Project готви нов албум

„Започваме следващата форма на надграждане в съвместната ни работа, а тя е да композираме, да създаваме парчета заедно. Бисер Иванов, Иво Стефанов и Рони Ромеро ще пуснат две парчета, които аз продуцирам. Тоест - няма да напиша всичко в този албум. Смятам, че това съавторство допринася за разнообразието, за нови изразни средства, за даване на път на изключителните музиканти в групата, които да намерят себе си и своята връзка с публиката“, сподели доктор Врабевски.

Седмият албум на Intelligent Music Project ще бъде посветен на безусловната обич. Очаква се турнето да продължи през зимата. В него ще се включи световноизвестният барабанист Саймън Филипс, който ще е музикален продуцент на седмия албум. Основният вокалист ще е Рони Ромеро, но участие ще има и Карл Сентанс.

Цялото интервю с доктор Милен Врабевски можете да чуете в звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Академичен народен хор с концерт в село Горнослав

Академичен народен хор при АМТИИ "Проф.Асен Диамандиев", ще изнесе концерт в с. Горнослав. Концертът е част от инициативата "Малките добри дела" и ще се проведе в събота, на Лазаровден. В разговора ни, диригента Николай Гурбанов, разказва за събитието и за последните успехи на Академичния хор, който през февруари 2024г. проведе тридневно турне в..

публикувано на 24.04.24 в 14:22
Така ще изглежда бъдещият храм

Марино поле поде кампания за строителство на православен храм

Жители на карловското село Марино поле започнаха кампания за изграждането на православен параклис. В селището никога не е имало храм, разказа пред Радио Пловдив общинската съветничка д-р Татяна Пелева, която е сред инициаторите. Мястото, на което ще бъде построен параклисът "Св. пророк Даниил", бе осветено през октомври 2023 година. Очаква се на..

публикувано на 24.04.24 в 14:03

Книгата „Добруджанският феникс“ с премиера в Пловдив

Преподавателят по български език и литература Стефка Станчева, представя днес първата си книга. В Пловдив тя е по покана на клуб „Аптека за душата“. Стефка Станчева е от Каварна, но живее и работи в София. Книгата „Добруджанският феникс“ е художествен разказ за личността на Яни Хаджиянев, български издател, писател, журналист,..

обновено на 24.04.24 в 12:29

Фотоизложба „Украйна: война и съпротива" в Епископската базилика

Фотоизложбата „Украйна: война и съпротива" ще бъде открита тази вечер от 18 часа в Епископската базилика на Филипопол.   Поводът е годишнината от руско-украинския военен конфликт.  Поместени са  снимки на украински и американски фотографи, които са стипендианти на  програма „Фулбрайт". Те хвърлят светлина върху дълбоките истории..

обновено на 24.04.24 в 11:22

Великите европейци - Джеймс Уат

Какво е за нас времето, означено с 8 часа и 17 минути? Нищо, според някои. Но не и според онези, на които влакът им тръгва точно в този час от гарата. И тъй като на всеки от нас влакът му все някога тръгва, добре е да не закъсняваме, тоест – да се замислим.    Великият британски писател Олдъс Хъксли, пише за великия шотландец и световен..

обновено на 24.04.24 в 10:36