Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Родители и треньори протестираха за басейн "Младост"

Протестът на Гребната база
Снимка: вестник "Марица"


Родители и треньори излязоха на протест на Гребната база заради натоварения график на тренировките на деца на общинския басейн „Младост“. Спорът възникна, след като в момента в съоръжението тренират четири клуба с общо 350 картотекирани деца, а сега трябва да дойде и пети клуб по плуване с още осем деца. Треньорите обаче твърдят, че басейнът е претоварен.

Главният треньор на ПК „Пловдив 2019“ Славяна Раденкова заяви пред Радио Пловдив, че басейн "Младост" не е база на Спортното училище "Васил Левски", а всеки клуб има задължението сам да осигурява базата за тренировките. Според нея, децата от "ВСИ" може да тренират в басейна на селскостопанския университет, а оттам да им бъде организиран транспорт до Спортното училище "Васил Левски".

Клубовете, родителите и децата искат построяването на още един басейн, за да може да бъде задоволена постребността на всички.

Според треньора на новия клуб „ВСИ“, който трябва да започне занимания в общинския басейн – Атанас Кръстанов, няма кой да ги допусне до съоръжението, въпреки че учениците са на спортното училище в Пловдив и басейнът е негов.

„Децата от спортното училище имат право да плуват в общинския басейн „Младост“ по нормативна уредба. Според родителите напрежението се създава, защото басейнът е малък и е претоварен, а в един коридор плуват по 20 деца”, заяви зам.-кметът по спортни дейности в община Пловдив Георги Титюков.

На среща при него днес треньорите на петте клуба се опитаха да стигнат до споразумение как да бъде направен графика на тренировките, но до такова не се стигна.

В общинския басейн тренира дори осмия на олимпийските игри в Токио и европейски шампион при юношите тази година Йосиф Миладинов, заедно с другите деца.

В същото време Държавната агенция за закрила на детето се самосезира по случая. Агенцията се намеси, за да се защити правото на всички деца да развиват своите личност, талант и потенциал и веднага сезира министърът на младежта и спорта, кметът на община Пловдив и председателят на Българска федерация по плуване.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията
Емилия Цонева

Зелената кауза на K3 ULTRA

На 22-април в Международния ден на Земята и в предаването "Антена Спорт" гостува г-жа Емилия Цонева, създател и организатор на един от най-обичаните ултрамаратони у нас- K3 ULTRA. Събитието се отличава с това, че трасетата му се движат по граничната бразда между България и Гърция, както и със своята Зелена кауза. Какво представлява тя и защо е..

публикувано на 23.04.24 в 13:31

Валерия Войкова – VALL за розовата страна на живота

  П реди време тя изумява журито на "България търси талант" със своя глас и заслужено печели златен билет за финала. През 2023 година VALL плени и сърцата на публиката от сцената на " Гласът на България ". "Мой свят" е любимата ми българска песен”, категорична е Валерия за парчето, което изпълни от сцената на музикалното шоу. Днес певицата е..

публикувано на 22.04.24 в 14:52

Локо гостува на Черно море тази неделя

"Локомотив" (Пловдив) започва плейофите в първата шестица с гостуване на "Черно море", а от СТК на БФС обявиха програмата по часове и дати само за първия кръг. Двубоят на стадион „Тича“ във Варна ще бъде тази неделя (28.04) от 20:15 часа. Дербито между ЦСКА и "Левски" пък ще се играе в събота, 27 април от 16:15 часа на Националния стадион „Васил..

публикувано на 22.04.24 в 13:14

Да станеш майка на 50 за трети път

Има си сила, която си нарежда пътя. В това е убедена 50-годишната певица Росица Пейчева .   Тя не крие годините си, както и любовта към родопската песен. В предаването на Радио Пловдив "Снимката на нощта" дори казва, че се е затъжила за пеенето по време на бременността и отпуска гласа си с "Черешко, чьорна вишничко".  Майка е на момиче на 29 и момче..

публикувано на 22.04.24 в 09:59

Локомотив (Пловдив) изпревари Левски след 1:1 срещу ЦСКА 1948

Локомотив (Пловдив) и ФК ЦСКА 1948 завършиха без победител двубоя си от последния 30-ти кръг на редовния сезон в efbet Лига. Мачът на стадиона в "Лаута" приключи при резултат 1:1, а гостите могат да съжаляват за множеството си пропуски през първата част. Така "смърфовете" заеха 4-то място в класирането, а ФК ЦСКА 1948 не успя да влезе в топ 6 и ще се..

публикувано на 22.04.24 в 00:24