Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

В ОУ „Алеко Константинов“ са готови за присъствено обучение

Снимка: Снимка: www.plovdiv-press.bg

Близо 81 % от родителите на ученици от първи до четвърти клас в Основно училище „Алеко Константинов“ в Пловдив, са дали съгласие децата им да бъдат тествани за Covid-19 с щадящи антигенни тестове, които се осигуряват от МОН. Това заяви в интервю за Радио Пловдив Красимир Ангелов, директор на учебното заведение.

32-ма учители, които отговарят на изискванията за безопасна среда, ще преподават в паралелките от утре, когато ще се възобновяват учебните занятия.

Красимир Ангелов подчерта, че в училището са спазени всички изисквания на МЗ и МОН, а също и допълнителните писма, които пристигат. Той обясни, че тестването на учениците ще се прави не само от учители, но и от родители.

„Няма да бъдат само учителите, тъй като учителите няма да бъдат достатъчно. Ние сме се обърнали към нашите родители. Срещаме отклик от болшинството от тях, ще имаме доста доброволци. Искам да благодаря на нашите родители“, коментира още Красимир Ангелов.

Утре в 7.15 ч. започват инструктажите с доброволците, които ще помагат за тестването на децата. Те ще се водят от медицински лица.

„Ще посрещнем учениците утре с много любов, надежда, внимание, отдаване пълно“, категоричен беше директорът на ОУ „Алеко Константинов“.

Цялото интервю с Красимир Ангелов можете да чуете в звуковия файл.


Още от категорията

"Добро утро, ден" със Златко Павлов

Актьор, режисьор, сценарист, продуцент, водещ на събития, радио и телевизионни предавания. Човекът, дублирал Кевин Коснър във филма „Бодигард“. Определенията за него са много.  Тази седмица гост в „Добро утро, ден“ е Златко Павлов. Пред Петя Плачкова актьорът разказва за това как той диктува своя живот, за началото на кариерата, за срещите..

обновено на 03.12.21 в 17:21
Доцент Евгений Мошеков

БГ Коледа осигури модерен ехограф за УМБАЛ „Св. Георги“

„Българската Коледа“ дари модерна ехографска система за Клиниката по детска хирургия към УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив. Тя ще помогне за по-прецизната диагностика на малките пациенти.   „Тази година от „Българската Коледа“ получихме съвременен, модерен ехограф, който има доста възможности за конвенционална, и не само за конвенционална..

обновено на 03.12.21 в 16:49

Адреналинът в новия парламент спада и това е добра новина

Новият парламент е по- консенсусен и по- конструктивен от предишните два, заради големите размествания, които претърпя политическото пространство след последните избори и това е една от добрите новини, с които 47-то Народно събрание започва, коментира пред Радио Пловдив политическият анализатор Георги Харизанов. Според него профилът на..

публикувано на 03.12.21 в 16:22
Веселин Стойнев

Спряха Нинова за шеф на НС, за да не е равна с Радев

Депутатите се завърнаха в парламента и декларираха добрите намерения на своите политически сили да защитят и законодателно обещанията, които дадоха на своите избиратели. Разбира се, освен завърнали се, има и нови лица, сред тях и новоизбраният председател на Народното събрание Никола Минчев.  В интервю за предаването "Ден след ден" журналистът..

публикувано на 03.12.21 в 16:15

Децата се връщат в час на 06.12. след съгласие на родителите

Присъственото обучение във всички училища в страната може да бъде възстановено изцяло на 6 декември т.г. Условието е във всички общини със заболяемост над 250 на 100 000 души учениците да бъдат изследвани безплатно с щадящи тестове за коронавирус веднъж седмично, а учителите – два пъти седмично , съобщиха от образователното..

публикувано на 03.12.21 в 15:22
Подкасти от БНР