Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Заместник-кметът на Пловдив Невена Балчева подаде оставка

| обновено на 25.11.21 в 10:43

Лични са причините за оттегляне на архиктект Невена Балчева от поста заместник-кмет по “Устройство на територията и общинска собственост”. На нейно място няма да бъде назначен нов заместник-кмет, а ресорите й ще бъдат разпределени на заместник-кмета по строителство и инвестиции Пламен Райчев и главния архитект Димитър Ахрянов.

Райчев ще поеме и общинската собственост, а ТСУ-то към архиктект Ахрянов.

„Опитах се да я спра, преди един месец имахме разговор. Но тя каза, че е взела решението. Още един път й благодаря. Казах й, че има ли нужда, ще се обръщам към нея, тя е съгласна.  Знаете, архитектурата не е лесно поприще“, каза кметът Здравко Димитров. 


Още от категорията
Снимката е илюстративна

Обсъждат санкции за бизнесмен, копал под Главната

Има нарушение на Закона за културното наследство при прокопаването на улица  „Княз Александър I Батенберг“ в Пловдив от бизнесмена Мирослав Стамов. Това съобщи служебният зам. министър на културата  Пламен Славов.  За тунел, прокопан под номер 5 и 7 на Главната в близост до Риммския стадион сигнализираха съседи на бизнесмена. Според тях,..

обновено на 28.11.21 в 17:31
Подписване на Меморандум за нова сграда на Опера Пловдив

Подписаха Меморандум за нова сграда на Операта в Пловдив

300 000 лв. от бюджета на Министерството на културата са заделени за проект на нова сграда на Операта в Пловдив. Това стана ясно по време на церемония в областния град за подписване на Меморандум за изграждането ѝ.  Под документа подписите си сложиха служебният министър на културата проф. Велислав Минеков, кметът на Пловдив Здравко Димитров и..

публикувано на 28.11.21 в 15:41

За евреите тази вечер започва Ханука

Тази вечер започва празникът Ханука - един от най-светлите празници в еврейския календар. Ханукалната вечер носи послание за мир, отговорност и за по-добро бъдеще.  Празникът се чества в продължение на 8 дни.   Всеки ден евреите запалват по една нова свещ в празничния свещник, докато в последния ден грейнат и осемте свещи. Еврейската традиция..

публикувано на 28.11.21 в 14:40
Временен ваксинационен пункт

Изнесени ваксинационни пунктове в Пловдив и Пазарджик

Днес в Пловдив и в Пазарджик ще работят изнесени ваксинационни пунктове срещу COVID-19.  В Пловдив мястото е в хипермаркет на бул."Санкт Петербург" № 135 с работно време от 10 ч. до 18 ч.  В Пазарджик имунизационен пункт ще има в голям магазин за техника на бул. „Стефан Стамболов“ №13, който ще работи от 10 ч. до 16 ч. Там всеки ваксиниран ще..

обновено на 28.11.21 в 08:33

84 са новите случаи на COVID-19 в Пловдив и областта

84 са новите случаи на коронавирус за Пловдив и областта, сочат данните на Единния информационен портал до полунощ. Новоустановените с ковид в Пазарджик са 19, а в Смолян – 5.  Всички те са част от общо за страната 1218 положителни на вируса или близо 5% от тестваните.  1147 души са посочени като излекувани.  Починали са 47 души, като 91,49% от..

обновено на 28.11.21 в 08:33