Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Община "Марица" ще строи нова административна сграда


През 2022  година община "Марица" стартира процедура за изграждане на нова административна сграда. Това съобщи в интервю за програма "Точно днес" кметът на общината Димитър Иванов. Вече е определен и терена, който се намира в икономическата зона и в близост до автомагистрала Тракия.

"Сградата, в която се намираме в момента, е вече малка и неудобна за администрацията и за жителите и по отношение на паркирането дори.Затова община Марица стартира проектирането на нова община, изцяло, с голям паркинг. Надявам се с помоща на държавата в рамките на следващите две - три години да бъде завършен и този проект. Паралелно ще вървят нещата - обединяване, ПУП и проектиране, за да видим на каква стойност ще е тази сграда, за да може съответно да търсим и финансиране за нея", обясни Иванов.

Той посочи, че през настоящата година в общината не се предвижда увеличаване на местните данъци и такси. Към този момент не се налага и няма да има и режим на уличното осветление в населените места.

"Радвам се, че при всяка възможност успяваме да реализираме проекти, които да са от полза за жителите на общината, каза кметът. 

По думите в общината се работи по няколко важни проекта, които ще  бъдат завършени тази година.

Сред тях са довършването на третата спортна зала в село Рогош , проектът е на стойност 580 хиляди лева, завършване строежът на 10-та детска градина в село Радиново, за която има осигурено финансиране. Предстои и стартиране на строежа на нова детска градина с 4 групи в Бенковски. 

За останалите проекти в община Марица може да чуете от интервюто с кмета Димитър Иванов ,което е в прикачения звуков файл.

Още от категорията

Таня Георгиева в "Добро утро, ден!"

Дългогодишният директор на БЧК-Пловдив Таня Георгиева гостува тази седмица в „Добро утро, ден!“. Преди дни тя получи най-високото отличие на червенокръстката организация - „Златен медал на БЧК”, което се връчва изключително рядко. Казва, че тази награда не е само за нея, а за целия екип на БЧК-Пловдив, който всеотдайно поема предизвикателствата..

обновено на 21.05.22 в 12:36

Антикризисните мерки ще се усетят към края на годината

„ Това, което става в момента, е един глобален, световен феномен – високата инфлация. Във Великобритания бе отчетен 40-годишен рекорд на инфлация – 9%, в Германия и САЩ тя е близо 8%, Румъния има близка инфлация до България – 13,7%, а в България отчитаме12,4 на сто “ – заяви в интервю за Радио Пловдив икономистът Румен Гълъбинов. Според..

обновено на 20.05.22 в 17:09

Пенсиите ще се увеличат с 10%, а не с 20%

Реалното увеличение на пенсиите от 1 юли ще бъде 10%. Това обясни Иван Нейков, бивш социален министър и директор на Балканския институт по труда и социалната политика във връзка с антикризисните мерки на правителството. „Така както бяха представени корекциите на пенсиите има риск да се създадат свръхочаквания, защото като чуеш 20% увеличение..

обновено на 20.05.22 в 17:09

Няма да дадем нито педя от нашата история, език и минало

Ден след ден става все по – силен натискът върху България да промени позицията си за Северна Македония и да одобри преговорната ѝ рамка за ЕС още през юни.   Призив за бързо и реално решение отправиха представители от всички групи в Европарламента. Пак заради Северна Македония за кратко у нас днес пристига и еврокомисарят по..

обновено на 20.05.22 в 17:08

"Добро утро, ден!" с д-р Васил Паница

Тази седмица в рубриката „Добро утро, ден!“ ни гостува доц. д-р Васил Паница – съдов хирург, политик -  два пъти депутат от ОДС и ДСБ в 39 и 40 НС и запален ловджия –от 10 години председател на Ловно-рибарско дружество „Сокол“. Сега вече пенсионер, които обаче продължава да практикува.  Казва, че обича сутрините, защото споделя разходката с двете..

обновено на 20.05.22 в 17:04